Erik Huseklepp (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Derfor kan Drillos gjenta bragden

Timingen var perfekt da Norge møtte Portugal i høst. Nå kunne den ha vært langt verre.

Lisboa (TV 2 Sporten):

Norge – «Portukaos» 1-0. Vi husker det godt. Portugal var i fullstendig kaos da de gjestet Ullevaal i høst. Portugisisk presse var sikre på at Norge kom til å slå Portugal.

Foran denne kampen får Portugal soleklart favorittstempel fra både norsk og portugisisk presse, men timingen er ei heller perfekt denne gang for Nani og co, skal vi tro Ola By Rise.

– Det er et ekstremt sterkt lag vi møter – men jeg er glad vi møter dem nå, og ikke i slutten av mars. Timingen er nok ikke like god som i høst, men den kunne ha vært verre, sier Drillos høyre hånd, Ola By Rise.

Portugal lekte med Finland
Sammen med Drillo reiste han etter kampen mot Danmark til Portugal for å se den kommende motstanderen mot et fysisk sterkt Finland.

29. mars testet Portugal ferdigheter mot et lag som skulle ligne på Norge. Forhåpentligvis går Drillos til kamp med langt mer kløkt enn det våre nordiske naboer gjorde.

Finnene var nemlig fullstendig sjanseløse. Portugiserne, uten Ronaldo og med Nani på benken fra start, var ekstremt aggressive, straffet finnenes balltap på egen halvdel og kontret de hvite og blå i senk.

– Gjør vi som finnene, taper vi klart. Vi må ligge tette og kompakte bakover, og la Portugal trille ball. Portugal skaper lite i etablert angrep, men er livsfarlige på kontringer og overganger.

Erik Huseklepp (Foto: Aleksander Andersen/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Aleksander Andersen/Scanpix)

Brakkesyke og ferie
I slutten av mars var samtlige portugisere midt i sesongen. Nå er en hard innspurt kommet til veis ende. Ett oppgjør gjenstår før Ronaldo kan flekse muskler i sola.

– Portugiserne har vært samlet lenge, og det kan være en fordel for oss. Man kan fort bli rammet av brakkesyka når man er samlet over så lang tid. Samtidig er spillerne klare for å ta ferie nå, sier Ola By Rise.

Til tross for at Norge leder gruppa, og allerede har innkassert tre poeng mot nettopp Portugal, er forventningene til bortepoeng nærmest lik null.

– Forventningene til Portugal, Nani og Ronaldo er skyhøye. For oss er det bare en bonus om vi tar med oss poeng fra Lisboa. Men vi er et bra bortelag og vi møter Portugal på et tidspunkt som ikke er helt ille. Selv ser jeg hjemmekampen mot Island som en større utfordring, sier Ola By Rise.