Roberto Martinez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Roberto Martinez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Wigan vil forlenge med Martinez

Frykter at større klubber vil sikre seg spanjolen.

Wigan sikret ny Premier League-kontrakt med et nødskrik i siste serierunde, men selv med nedrykk hadde det ikke vært aktuelt å sparke Roberto Martinez. Nå frykter «The Latics» at spanjolen er ønsket at av andre klubber.

– Det er helt klart at Roberto vil bli linket til andre jobber siden han har gjort det så godt her, men alle her vil at han skal bli. Han har gjort det fantastisk bra for denne fotballklubben, og vi vil at han skal være her i mange år, sier direktør Jonathan Jackson til Wigan Evening Post.

Wigan-styret vil bruke sommeren til å prate med den tidligere Swansea-manageren om framtiden. Siden sesongavslutningen bare handlet om å overleve, kan de nå omsider rette fokus mot det som skal skje lenger fram i tid.

– Nå kan vi se framover og at Roberto blir værende er noe av det som står øverst på vår agenda. Det er noe vi vil se på i måneden som kommer.

– Personlig tror jeg Roberto vil ende opp som manager i en toppklubb i framtiden. Det er noe vi må være forberedt på hvis det skjer. Men han har en femårsplan for klubben, som blant annet inneholder en overhaling av ungdomsarbeidet vårt, i tillegg til å etablere Wigan som et Premier League-lag som ikke bare kjemper for å overleve. Vi er midt i en prosess som jeg tror han liker, sier Jackson.