kjendiser (Foto: All Over Press)
kjendiser (Foto: All Over Press)

Norske kjendiser latterliggjør «knugen»

Svenskekongen får gjennomgå etter skandaleavsløringer.

Etter at boken «Den motvillige monark» ble lansert med en rekke avsløringer om svenskekongen i fjor høst, har det stormet som aldri før rundt Carl Gustaf og den svenske kongefamilien.

Boken avslørte hvordan kongen har brukt penger på strippere, har hatt elskerinner – og ikke minst kjennskap til en kriminell klubbeier.

Frem til forrige mandag har kongen vært taus om rykteflommen, men i et intervju med nyhetsbyrået TT besvarte han alle spørsmål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kong Carl Gustaf stilte opp
  på intervjuet med TT etter massivt press. (Foto: ANDERS WIKLUND, © AW
  / JMN / LOCH)
Kong Carl Gustaf stilte opp på intervjuet med TT etter massivt press. (Foto: ANDERS WIKLUND, © AW / JMN / LOCH)

Det fikk imidlertid ikke stormen til å stilne.

Hoffekspert Daniel Nyhlén uttalte til «God kveld Norge» i etterkant at det var en «presset, nølende og nervøs» konge som møtte til intervju, og en av forfatterne til boken, Deanne Rauscher, gikk umiddelbart ut og hevdet at kongen lyver.

Les mer: Carl Gustaf nekter for alt

Fleiper med «knugen»

En rekke kjendiser kom dessuten raskt på bane, om enn med en noe mer fleipete tone angående skandalene rundt svenskekongen.

Komiker Morten Ramm skriver følgende på sin Twitter-profil: «I løpet av to md. skal de kompromitterende bildene av kong Carl Gustaf bli publisert via en serbisk nettleser. Da blir det runkorama.»

Intervjuet med Carl Gustaf gikk heller ikke komiker Terje Sporsem hus forbi: «Hvis Bill Clinton så intervjuet med Carl Gustaf sa han nok: – Sjekk, han lyver da! Verre enn meg jo!»

– Rypejakt hele året

Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik melder at han tidligere har vært på rypejakt med svenskekongen:

– Var på rypejakt med svenskekongen for 15 år siden. Vi fortsatte begge med det. Min rypejakt starter 10. september. Knugen jakter hele året, skriver han på Twitter.

Mina Hadjian synes imidlertid noe synd på Carl Gustaf:

– La den lille, svenske Knugen være. Er det virkelig så overraskende at en mann i høy posisjon oppfører seg grisete, spør hun på egen Twitter-profil.

P4-veteran Bjørn Faarlund spør om man ikke bør innføre pensjonsalder på kongelige også:

– Greit for kronprins(ess)ene å overta før de får like dårlig hukommelse som knugen, skrive rhan på Twitter.

Ifølge komiker Nils-Ingar Aadne er krisen størst i Sverige:

– Bilder av nasjonal lederskikkelse på strippeklubb med unge lettkledte damer. Krise i Sverige, mandag i Italia, melder han.

Les også: Her er skandalene som herjer den svenske kongefamilien