SMITTEKILDEN FORTSATT UKJENT: Tyske myndigheter er ikk ekommet noe nærmere å finne ut hva som er skyld i det alvorlige E.coli utbruddet.  (Foto: David W. Cerny/Reuters)
SMITTEKILDEN FORTSATT UKJENT: Tyske myndigheter er ikk ekommet noe nærmere å finne ut hva som er skyld i det alvorlige E.coli utbruddet. (Foto: David W. Cerny/Reuters)

E. coli-smitten fortsatt et mysterium

Tyske myndigheter vet ennå ikke hva som forårsaker den farlige E. coli-smitten og ber folk om fortsatt å holde seg unna rå grønnsaker som agurk, tomat og salat i Nord-Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin hittil siste oppdatering om situasjonen innrømmer en talsmann for helsedepartementet i Berlin at smittekilden ennå ikke er identifisert.

– Det opprettes nå en egen arbeidsgruppe som skal analysere situasjonen, sa talsmannen på en pressekonferanse fredag.

LES OGSÅ: WHO: – Ukjent E. coli-bakterie er skyld i utbruddet

Han kunne også opplyse at statsminister Angela Merkel har hatt en telefonsamtale med sin spanske kollega José Luis Rodriguez-Zapatero om E. coli-smitten og de økonomiske konsekvensene det har hatt for spanske bønder. Smitten ble først sporet til spanske agurker, noe som fikk flere land til å stanse import av både agurker og andre grønnsaker fra Spania.

LES OGSÅ: EU setter alt inn i jakten på smittekilde

I ettertid har det vist seg at de aktuelle agurkene ikke inneholdt den farlige varianten av E. coli, noe som har fått spanjolene til å varsle erstatningskrav som følge tapte eksportinntekter.

LES OGSÅ: Frikjenner spanske agurker etter dødsfall

Til nå er over 1.600 mennesker smittet av den farlige bakterien, og de aller fleste er tyskere. 16 tyskere og én svenske har dødd som følge av smitten. (©NTB)