Audi R8 GT kabriolet forfra
Audi R8 GT kabriolet forfra

Audi R8 GT Spyder: Denne blir helt verst

Denne godbiten lages det bare 333 eksemplar av - og de går fort!

Audi R8 er spreke greier i utgangspunktet. Det er utstillingsvinduet for hva Audi kan presentere når det gjelder sportslige biler.

Men som vanlig er det mulig og ta alt ett steg videre. Det skjedde da R8 i fjor kom i GT-versjon. Enda tøffere enn originalen, enda raskere og enda dyrere selvsagt. R8 GT skulle være eksklusiv, og derfor ble det kun laget 333 eksemplarer av den.

Nå kommer imidlertid kabriolet-versjonen. Denne blir heller ingen dusinvare. Akkurat like mange skal lages av versjonen uten tak som den med.

Hårete toppfart

LES OGSÅ: Denne superbilen kommer med skiboks!

Motoriseringen på de to bilene er lik. Det vil si en modifisert V10-er, med 560 hestekrefter. 0-100 km/t går unna på 3,8 sekunder, mens toppfarten er svimlende 317 km/t - i en kabriolet. Da får du fønet håret skikkelig!

Giringen skjer ved hjelp av R-Tronic. Det betyr kort sagt at du og jeg bare kan glemme å gjøre det bedre selv. Denne skifter garantert raskere enn oss - men hvis du insiterer på å bestemme selv, er selvsagt dette også mulig.

På grunn av utstrakt brukt av karbonforsterket plast i karosseriet, veier GT-kab-en mindre enn den "vanlige" kabrioleten - som forøvrig heter R8 Spyder.

Vektreduksjonen og tuningen av motoren innebærer at det er nesten tre hestekrefter per kilo. Ikke rart det flytter seg!

Pris

Audi R8 GT kabriolet
Audi R8 GT kabriolet

Ustyrsnivået er heller ikke dårlig. Det blir full LED-pakke, navigasjon og førerinformasjonssystem med innebygget laptimer som standard.

Så da er det vel bare prisen som står igjen?

Den er dessverre ikke klar - men R8 Spyder koster i utgangspunktet 2,75 millioner kroner (der knappe 1,3 millioner (!) utgjør avgifter til staten). GT-versjonen vil koste mer - så det blir ikke en bil du lett får fullfinansiert, for å si det sånn...

LES OGSÅ: Dette bør du vite før du kjøper en Audi R8

Del med dine Facebook-venner