Dirk Nowitzki (Foto: DON EMMERT/Afp)
Dirk Nowitzki (Foto: DON EMMERT/Afp)

Dallas-seier etter utrolig snuoperasjon

Dirk Nowitzki og Dallas Mavericks lå under med 15 poeng med sju minutter igjen.

Miami Heat vant den første kampen i NBA finale-sluttspillet. Stjernegalleriet fra østkysten hadde også god kontroll i store deler av kamp nummer to, men en fingerskadd tysker ville det annerledes.

Med 3,6 sekunder igjen å spille satte Dirk Nowitzki de avgjørende to poengene. Dallas vant kampen 95-93.

Wade-show i Miami
Den tyske kjempen strakk en sene ved neglen på den venstre langfingeren i det første finaleoppgjøret. Fingeren til Nowitzki var det store samtaleemnet før kampen. Hvor mye ville skaden hemme ham?

Med sju minutter og 15 sekunder igjen på kampuret ledet Miami Heat 88-73. Da så det mørkt ut for gjestene fra Dallas. Anført av en strålende opplagt Dwyane Wade så Miami ut til å cruise mot sin andre seier av to mulige i finalespillet.

Da våknet en 213 centimeter lang tysker til live. Nowitzki satte inn de ni siste poengene til Dallas - to av skuddene med den skadde venstrehånden. 26,7 sekunder før slutt sørget en Nowitzki trepoenger for Dallas-ledelse 93-90. Mario Chalmers og Miami svarte umiddelbart, og utlignet til 93-93.

Nowitzki-layup avgjorde
Håpet om seier foran hjemmefansen i Miami fikk seg en alvorlig knekk 3,6 sekunder før slutt. Nowitzkis layup sørget for at Dallas i aller høyeste grad henger med i NBA-finalen. Heats Dwyane Wade forsøkte seg med en 10 meters tre poengs forsøk med sluttsignalet lød, men ballen traff bare ringen.

– Forsvarsmessig begynte det å fungere og vi fikk bedre kontakt med dem. Vi begynte å presse over hele banen. Offensivt satt sperringene våre. Selv om vi tapte noen annenballer defensivt så fikk vi noen stopp i spillet og klarte å utnytte den gode flyten, sa Nowitzki etter kampen.

For Miami ble Wade toppscorer med sine 36 poeng. De tre neste finalene spilles i Dallas og første kamp går søndag.

Dallas-trener Rick Carlisle var lykkelig etter kampslutt.

– Dette var ikke en konvensjonell kamp, men hvis vi skal vinne finalespillet så må vi henge med når det blir tøft. Og vi må fortsette å tro, sier Carlisle.