Frederik Wilmann (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Frederik Wilmann (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

Wilmanns frekkis feilet

500 meter før mål, i et brudd med fire andre, prøvde Frederik Wilmann seg på en langspurt på den andre etappen av Tour of Norway. Det skulle han ikke ha gjort.

Den andre etappen av Tour of Norway gikk over 173 kilometer fra Skien til Drammen. Et tremannsbrudd stakk tidlig, og holdt lenge god avstand til hovedfeltet. Frederik Wilmann og Michael Rasmussen rev seg løs fra resten av feltet og syklet inn bruddet som til slutt talte fem ryttere da spurten nærmet seg i Drammen.

Nordmannen anser ikke seg selv for å være noen spurter, og bestemte seg for å ta sjansen 500 meter før mål. Men Joker Merida-rytteren ble kjapt tatt igjen, og stortalentet Michael Hepburn fra australske Team Jayco kunne rulle først over mål.

– Jeg prøvde faktisk å støte på 500 meter, men jeg angrer på det. Jeg burde ha ventet, da hadde jeg tatt dem, sa en ergerlig Wilmann etter etappen.

Michael Hepburn kunne juble for sin første seier i Europa. 19-åringen som er et kjempetalent både på bane og landevei, var overlegen i spurten.

René Jørgensen tok andreplassen, mens Wilco Kelderman fra Rabobank ble nummer tre og overtar dermed den gule ledertrøya. Wilmann ble nummer fire.

Rittet avsluttes på søndag, TV 2 viser direkte fra den femte og siste etappen fra klokken 1430.