kebab
kebab

Kebab-«ordbok» for deg som skal til Tyrkia i sommer

Kjenn din kebab.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kebab er ikke bare kebab i Tyrkia. De fleste regioner har sin egen variant og alle har en mening om hvor du finner byens beste. Lammekjøtt er mest brukt, men kylling og storfekjøtt er også vanlig.

Les også: Luksus i Syden – Tyrkia

Les også: Istanbuls beste kebab

Her er noen varianter:

Adana: Kjøtt som marineres i en sterk krydderblanding med chili og serveres på spidd.

Beyti: Kjøtt av lam eller storfe, krydret og grillet på spyd, gjerne servert drapert i en lavash (tynt, flatt brød) med tomatsaus og yoghurt på toppen.

Döner: («roterende kebab») Kjøtt eller kjøttfarse som grilles på et roterende spidd og serveres med yoghurtsaus. I Tyrkia lages den gjerne av lammekjøtt, men også av kylling og storfekjøtt. Serveres i pitabrød, eller på tallerken med salat og pommes frites.

Iskender: Som döner, men gjerne med yoghurt, varm tomatsaus og smør. Større kjøttbiter enn döner.

Köfte (eller shish köfte): Lammekjøttboller med urter, gjerne mynte og persille, grillet på spyd.

Shish: Kjøtt grillet på spyd.

Les også:5 anbefalinger til Side