MEKTIG SJEF: Fifa president Sepp Blatter. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
MEKTIG SJEF: Fifa president Sepp Blatter. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Blatter skuffet over England

Men FIFA-presidenten vil ikke la de siste dagers turbulens gå utover britene i framtiden.

I går ble Sepp Blatter valgt til fire nye år som president etter en svært turbulent periode i FIFA-miljøet. England jobbet på spreng med å få utsatt valget i Zürich, men kun 16 stilte seg bak forslaget.

Blatter hevder at episoden ikke vil gjøre det vanskelig for England i framtiden.

– Jeg er president for alle forbundene og skal jobbe med samtlige. Jeg har ikke et dårlig forhold til noen av dem som ikke stemte på meg. Jeg president for FIFA, og 186 stemmer gjør meg stolt. Det er ingen grunn til å være bekymret for engelskmennene, sier Blatter ifølge The Guardian.

FIFA-toppen legger imidlertid ikke skjul på at han ble forundret og skuffet da britene gikk i mot ham.

– FA fant opp fotballen i 1863 og var det første medlemslandet i FIFA - og de har retten til å kalle seg Football Association. De skal gå foran som et eksempel, så det var overraskende. Jeg fikk høre om det (om å utsette valget red.anm.), og UEFA satte opp et møte for å overbevise dem. Jeg trodde problemet ville løse seg, så jeg ble overrasket da de prøvde å endre agendaen på kongressen og ikke avholde valget, sier han.

Jim Boyce er Storbritannias nye visepresident i FIFA. Han får oppgaven med å bedre forholdet mellom partene.

– England må nå bygge broer med både UEFA og FIFA. Jeg kan forsikre om at jeg vil gjøre alt som står i min makt for å hjelpe FA, sier han.