SCORET: Muhamed Keita scoret Norges mål mot Sverige. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
SCORET: Muhamed Keita scoret Norges mål mot Sverige. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Norge kontret i senk

Forsvarsfeil og kontringssterke svensker skjebnesvangert i 1-4-tap.

U21-landslaget ønsker å få godfølelsen før EM-kvalifiseringen starter til høsten, men kveldens møte med Sverige styrket neppe selvtilliten til de norske ungguttene.

Åpningen på Briskeby var forholdsvis jevnspilt på Briskeby, men Norge ga fra seg mye rom på egen banehalvdel. U21-gutta forsøkte gjentatte ganger å spille igjennom en enslig Joshua King på topp, men oppspillene mot Manchester United-spissen var for lange og upresise.

Da nordmennene for første gang i kampen var i ferd med å få til noen kombinasjoner offensivt, fikk gjestene frispark. Dødballen ble slått inn i feltet, Norge sviktet fullstendig i markeringen og Pontus Jansson fikk en enkel jobb med å fikse svensk ledelse etter 23 minutters spill.

Overkjørt før pause

Det førte til at bortelagets dominans stadig ble større. Sverige var kvikkere, bedre i pasningsspillet og fikk det norske forsvaret til å gå fullstendig opp i limingen. Etter et strålende angrep og en nydelig førsteberøring av Mervan Celik, fyrte han av et skudd som Ørjan Håskjold Nyland burde ha avverget. Hødd-keeperen fikk så vidt hanskene på ballen, men klarte ikke hindre at ledelsen ble doblet.

Per Joar Hansen så sine elever bli overkjørt i første omgang, og etter pause ble Flamur Kastrat værende igjen i garderoben til fordel for Muhamed Keita.

Selv om de store sjansene uteble, framstod Norge som et bedre kollektiv rett etter hvilen. Joshua King burde ha utnyttet en god skuddmulighet bedre da Sverige glapp i bakre rekker, men 19-åringen forsøk gikk himmelhøyt over mål.

King var også involvert da Norge kom med sitt forløpige beste angrep i kampen. Magnus Wolff Eikrem spilte til sin gamle lagkamerat i United, som satte på turboen ved midtstreken. Angriperen passerte flere mann med sin hurtighet og muskelkraft, og slo 45 grader ut i feltet. Keita var imidlertid et lite sekund for seint ute til å sette inn reduseringen.

Keita reduserte - Sverige kontret

Strømsgodset-spilleren kom inn som et friskt pust, og sto bak det lille Norge skapte framover på banen. Med 13 minutter igjen å spille fikk vertene dødball, og det var nettopp Keita som fant veien til nettmaskene etter noen tøffe dueller i feltet. Keitas avslutning var god og utgagbar for Sverige-keeper Viktor Noring.

Men akkurat da Norge var inne i sin beste periode i kampen, og svenskene virket slitne, viste nabolandet stor kontringsstyrke. Det norske forsvaret sov, og Mervan Celik kunne til slutt sette inn sitt andre for kvelden.

Og da gikk lufta fullstendig ut av de unge rødtrøyene. Harmeet Singh mistet ballen i farlig posisjon, Sverige satte fart og Philip Hellquist scoret mellom beina på Håskjold Nyland.

Norges lag:

Ørjan Håskjold Nyland; Martin Linnes, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Vegard Eggen Hedenstad; Remi Johansen, Håvard Nordtveit, Harmeet Singh, Flamur Kastrati; Magnus Wolf Eikrem; Joshua King.