Johan Lædre Bjørdal (Foto: Frode Olsen)
Johan Lædre Bjørdal (Foto: Frode Olsen)

Viking-spillerne opptatt av å støtte Hareide

Viktigere enn noen gang at laget trekker i samme retning.

Stavanger (TV 2 Sporten): Vikings Johan Lædre Bjørdal opplevde alle spilleres mareritt da han rykket ned med Bodø/Glimt i 2009. Nå ligger Viking sist i Tippeligaen, men stopperen nekter å hente frem følelsene fra den smertefulle tiden med Glimt.

– Det er ekstremt vikitg at vi nå står samlet og trekker i samme retning. Det verste vi kan gjøre er å tenke på konsekvensene ved nye tap, sier Lædre Bjørdal til TV 2 Sporten.

Forsvarsspilleren vet det ikke er mulig å trylle seg ut av krisen.

– Vi må slutte å tenke så mye. Det eneste som gjelder er hardt arbeid, sier han.

LES OGSÅ: Hangeland om Viking-krisen: - Overraskende og trist

Nevland ned på midtbanen

Etter den elendig åpningen har Åge Hareide forsøkt flere ulike formasjoner. Dette skal ha vært vanskelig for spillerne å forholde seg til. Etter ønske fra spillergruppen vil laget spille på en bestemt måte fremover. Mye tyder på at Hareide velger å endre formasjonen til 4-3-3. Det innebærer at Bengt Sæternes tar plassen på topp, og at Erik Nevland blir trukket ned som indreløper på midtbanen.

– Hvordan laget skal spille er opp til trenerne. Vi støtter opp uansett, sier han.

LES OGSÅ: Slik skal Åge Hareide snu Viking-krisen

Godt med spillefri

På grunn av landskampen mot Portugal har Viking god tid i forberedelsene til bortekampen mot Haugesund den 13. juni. Pausen er kjærkommen i en vanskelig periode.

– Nå får vi sjansen til å gjennomføre mange gode økter før neste kamp. I tillegg har Åge Hareide gitt oss fri på lørdag og søndag. Jeg tror det vil gjøre godt å tenke på noe annet enn fotball noen dager. Jeg skal til Bodø for å slappe godt av med samboeren, sier Johan Lædre Bjørdal.

Daniel Nannskog (t.v) i duell med B/Gs  Johan Lædre Bjørdal (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Daniel Nannskog (t.v) i duell med B/Gs Johan Lædre Bjørdal (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)