Kim André Iversen (til venstre) og Jan Remi Tran viser fram det største hullet, som de nå har fyllt igjen. Vel 15 liter asfalt måtte til. (Foto: Kine Moxness Sandnes, Finnmarken/ANB)
Kim André Iversen (til venstre) og Jan Remi Tran viser fram det største hullet, som de nå har fyllt igjen. Vel 15 liter asfalt måtte til. (Foto: Kine Moxness Sandnes, Finnmarken/ANB)

"Lånte" asfalt av kommunen - og ordnet opp!

Effektivt, men kanskje ikke helt lovlig...

Kameratene ble lei av hullete veier midt i sentrum, og hentet asfalt fra kommunens lager og fylte dem igjen. Det skriver Finnmarken.

Kompisene Kim-André Iversen (23) og Jan Remi Tran (24) gikk med andre ord ikke helt lovlig fram da de hevet Vadsøs veistandard, men de to holder fast på at de ikke har gjort seg til kjeltringer.

– Vi har lånt asfalt av kommunen, og lagt den der vi synes den hører hjemme, smiler Iversen.

15 liter

Det var etter å ha kjørt rundt på humpete og hullete veier i «evigheter» at Iversen fikk ideen om å ordne opp i problemet selv. Han sendte en SMS til kompisen, som ikke var sen å be. Det bar av gårde til kommunens lager. Med seg hadde de et par bøtter som de fylte med asfalt. Så kjørte de tilbake til sentrum, hvor de lappet sammen sju-åtte hull midt i sentrum av byen.

– Det ene hullet var såpass stort at vi måtte fylle 15 liter asfalt i det for å få det tettet. Sånne store hull går jo ikke bare ut over oss som kjører bil, men kan være farlige for dem på motorsykkel, sier Iversen.

Ødelegger biler

Selv har ikke guttene fått noen skader på sine kjøretøy – ennå.

– Men vi har hørt om dem som har ødelagte felger etter å ha kjørt igjennom sentrum, sier Tran.

De er rimelige fornøyde med arbeidsstykket de utførte sent mandag kveld.

- Har dere flere prosjekter på gang?

– Nei, nå har vi gjort nok. Vi kan jo ikke ta jobben fra kommunen heller, så nå får de gjøre resten. Det er nok av hull å ta av i denne byen, sier Iversen, som har ei klar oppfordring til de som skal styre og stelle med de kommunale veiene:

– Begynn å gjøre noe. Det trenger ikke å være så dårlig som det er her!

PS: I Vadsø kommune har man ikke tenkt å foreta seg noe i sakens anledning, selv om veistuntet ikke blir veldig godt mottatt.

- Selv om det er et tyveri, så er tyvgodset tilbakeført til kommunen. Derfor blir det ikke anmeldelse. Men vi setter ikke pris på at folk tar seg til rette på kommunal eiendom, sier teknisk sjef Magne Lindi til NRK.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmarken.no - her:

LES OGSÅ: Dette er Norges dårligste veistrekning

Hva synes du om stuntet? Skriv i kommentarfeltet under: