Sepp Blatter. (Foto: SIPHIWE SIBEKO/Reuters)
Sepp Blatter. (Foto: SIPHIWE SIBEKO/Reuters)

Fire nye år med Blatter

Avstemningen var bare en formalitet. Sepp Blatter blir sittende som FIFA-president.

Uten en motkandidat og med Englands forslag om utsettelse nedstemt, var det ingen som kunne stoppe Sepp Blatter fra å få nok en periode som FIFA-president.

Minst 105 av 208 medlemsland måtte stemme for at valget skulle være gylding. Fem land leverte aldri, mens 186 ga sin stemme til mannen som har sittet i sjefsstolen siden 1998.

– Jeg takker for deres tillit. Sammen skal vi få fire år, så lenge herren gir meg liv, energi og styrke til å fortsette med jobben vår.

– Vi skal få FIFA-skipet tilbake på rett kurs i klart vann. Vi trenger tid, det er ikke gjort over natten, men vår pyramide er inntakt fordi vi har et solid fundament. Nå skal vi stå sammen. Noe stort har skjedd i dag, sa Blatter da han sto på talerstolen.

Fikk ikke utsatt valget

England blir av mange sett på som modige som har forsøkt å utsette presidentvalget i FIFA, men britene hadde bare 16 støttespillere da saken ble tatt opp i Zürich i dag. Skottland er den eneste nasjonen som åpent har uttalt at de stilte seg bak nabolandet, men Nord-Irland og Wales - i likhet med Norge - stemte for at valget skulle gå som planlagt.

Samtidig som at FA-formann David Bernstein har gått til angrep mot at Sepp Blatter ikke har en motkandidat, var han alene om å stille til valg da han fikk sjefsjobben i det engelske fotballforbundet i desember i fjor. I tillegg stiller mange seg spørsmålet om Englands mistillit til FIFA skyldes at de ikke fikk VM i 2018.

President i det walisiske fotballforbundet, Jonathan Ford, argumenterer for at det ikke er første gang at bare en mann stiller til valg.

– I en ideell verden vil man alltid har flere enn en kandidat, men dette har skjedd mange, mange ganger før tidligere. Det skjedde med Michel Platini i UEFA, og med Blatter for fire år siden, sier Ford ifølge The Guardian.

– Det virker som at England alltid har noe å klage over, så jeg ber dem om å la FIFA-familien være i fred. Og når du snakker, kom med sannheten, sa Argentinas Julio Grondona.