torsk
torsk

Slik serverer du sommerens beste torsk

Ole Jonny disker opp med torske-ceviche fylt i tomater, servert med chilimajones og avocado.

Kokken Ole Jonny Eikefjord er tilbake i «Sommertid», og i sesongens første episode disker han opp med torske-ceviche fylt i tomater, servert med chilimajones og avocado.

Nedenfor finner du oppskriften til sommerdelikatessen.

sommertid (Foto: Silje Ulveseth)
sommertid (Foto: Silje Ulveseth)

Ingredienser:

350 g torskefilet uten skinn og bein (kuttes i terninger 1 cm x 1 cm)

6 ss limesaft

2 ss god extra virgin olivenolje

1 ts finhakket chili uten frø

1 ss finhakket koriander

4 stk flådde plommetomater, del dem i to og tatt ut kjernen

Nykvernet havsalt

Slik gjør du:

Vend torsketerningene forsiktig sammen med lime og chili. La det stå i 45 minutter i romtemperatur. Vend rundt av og til. Tilsett olivenolje og koriander. Smak til med salt. Fordel massen i tomatene.

Chilimajones til topping

2 dl majones, kan også brukes ferdigkjøpt.

1 ss chilisaus, ikke søt.

Majones

2 eggeplommer

1 ts sennep

4 dl soyaolje

2 ss vann

2 ss eddik

½ ts sukker

1 ss sitronsaft

Salt

Pepper

½ ts worcestersaus

Slik gjør du:

Pisk eggeplommene, sennep, sukker, sitron og worcestersaus lett sammen. Tilsett oljen litt og litt og pisk kraftig med en visp eller mikser. Blir den for tykk, tilsett litt vann. Fortsett og piske i olje tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

Bland i chilisausen. Ha en teskje av majonesen på toppen av cevicen. Server eventuelt litt ved siden av.

Avocado

½ avocado (skrelt og kuttet i små terninger)

Legg terninger på chilimajonesen.

Pynt

Persilleblad

Sommertid anbefaler denne vinen til måltidet:

Hvitvin: Calles Riesling 2009 fra Bernhard Mehrlein i Tyskland. (Pris 145,90 kroner).