Alberto Contador. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Alberto Contador. (Foto: LUK BENIES/Afp)

Kaggestad savner handling fra UCI

TV 2 Sportens sykkelekspert synes det er overraskende at ASO lar Alberto Contador delta i Tour de France.

Tirsdag fortalte Tour de France-sjefen Christian Prudhomme at arrangøren ASO ikke kommer til å nekte Alberto Contador å delta i årets ritt. Contador testet positivt på en dopingprøve under Tour de France i 2010, men ankesaken til spanjolen blir ikke tatt opp før i august.

TV 2 Sportens sykkelekspert, Mads Kaggestad, er overrasket over avgjørelsen til Prudhomme.

– Det er vanlig at ASO sier at «vi vil ikke ha dere med av etiske grunner». I denne saken her så er de tydeligvis i tvil, og det er jo fordi at han ikke kan regnes som skyldig inntil det motsatte er bevist, Kaggestad.

Les også: ASO lar Contador delta i Tour de France

– Denne saken har blitt anket, og da må man dessverre vente helt til august før vi får svaret på den.

Savner handling fra myndighetsorganene
Den tidligere proffsyklisten mener at det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som burde tatt ansvar i saken.

– Det beste hadde vært om UCI bestemte seg for om han skulle utestenges eller ikke, for han har tross alt leveret en positiv dopingprøve.

– Det er rart at han skal delta i et ritt hvor han testet positivt for ett år siden. Det er synd at myndighetsorganene innenfor idrettene ikke klarer å rydde opp før et så stort arrangement settes i gang. Det er tross alt verdens fjerde største idrettsarrangement.

Tror Contador kan vinne Touren
Men når Contador først stiller opp, så ser ikke Kaggestad bort fra at han vinner hele rittet. Det til tross for at han nettopp fullført et knallhardt Giro d'Italia.

– Contador lekte seg jo i Giroen. Han sa at han aldri har vært i bedre form enn det han er nå, så jeg tror ikke at det blir noe problem.

Se intervju med Mads Kaggestad i videovinduet øverst