EVERTONIAN: «Once a blue, always a blue», var påskriften på en t skjorte Wayne Rooney viste frem kun måneder før han forlot Everton til fordel for Manchester United. (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
EVERTONIAN: «Once a blue, always a blue», var påskriften på en t skjorte Wayne Rooney viste frem kun måneder før han forlot Everton til fordel for Manchester United. (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)

Rooney sendte brev til fengslet Ferguson

Manchester United-spilleren snakker ikke om sin nåværende manager, men hans store forbilde Duncan.

Wayne Rooney fikk mange Everton-supportere på nakken da han forlot klubben til fordel for Manchester United.

Tirsdag snakket han ut om følelsene sine for gamleklubben på radioprogrammet til den tidligere Sky Sports-duoen Andy Gray og Richard Keys.

– Det var en vanskelig avgjørelse å forlate Everton. Jeg tror Manchester United er det eneste laget som kunne få meg til å forlate Everton, innrømmer Wayne Rooney.

– Jeg var veldig ung, og det var en svært vanskelig avgjørelse å ta. Jeg tenkte at jeg kanskje ikke ville få den sjansen igjen, legger han til.

Rooney scoret 15 mål på 67 kamper for Everton før han gikk til Manchester United for rett under 300 millioner kroner i august 2004.

Fortsatt følelser for klubben
Manchester United-spisser røper at han alltid sjekker resultatene til gamleklubben først, og håper at laget gjør det så bra som mulig. Stjernespilleren takker samtidig klubben for utviklingen han hadde som ung.

– Everton har gått videre, og jeg har gått videre. De skapte meg som fotballspiller, og det takker jeg dem for, sier han og legger til at sønnen fortsatt får alle Everton-draktene.

LES OGSÅ: Rooney: – Neste sesong blir intens

Skrev brev til Duncan Ferguson
Favorittspilleren til Wayne Rooney som ung var Evertons tidligere bråkebøtte Duncan Ferguson, og Rooney innrømmer at det var stort å få spille sammen med barndomshelten.

– Duncan Ferguson var en av de spillerne som alltid ga hundre prosent og spilte med hjerte utenpå drakten. Han var den jeg alltid så opp til.

Da Everton-legenden havnet i fengsel på 90-tallet, skrev Rooney et brev til sitt store forbilde. Og den da unge Rooney fikk svar.

– Jeg husker at han havnet i fengsel en kort periode, og jeg skrev et brev til ham. Jeg fikk et brev tilbake og rundt fem år senere spilte jeg på samme lag som han, det var helt utrolig, avslutter Manchester United-spissen.

duncanferguson (Foto: DAVE THOMPSON/AP)
duncanferguson (Foto: DAVE THOMPSON/AP)