Kong Carl Gustaf stilte opp på intervjuet med TT etter massivt press. (Foto: ANDERS WIKLUND, © AW / JMN / LOCH)
Kong Carl Gustaf stilte opp på intervjuet med TT etter massivt press. (Foto: ANDERS WIKLUND, © AW / JMN / LOCH)

Kongeekspert: – Han gjør rett og slett som Bill Clinton og fornekter alt

Kongeeksperten mener kongen må abdisere hvis han blir tatt i løgn.

Det har stormet rundt kong Carl Gustaf de siste dagene. Den svenske kongeeksperten Sven Hedman er svært skeptisk til at kongen stilte opp på intervju på mandag hvor han nekter for kriminelle kontakter, strippebesøk og pikante bilder.

– Veldig alvorlig

– Han gjør rettt og slett som Bill Clinton og fornekter alt. Han spiller et høyt spill, sier Hedman til Aftenposten og tilføyer:

– Blir det vist bilder, og han tas i å ha løyet foran hele det svenske folket, blir det veldig alvorlig. Da har han mistet tilitt og er ille ute. Kommer det dit, tror jeg det er kongen som må ta beslutning om abdikasjon.

Spekulert i om bildene er manipulerte

Den svenske hoffeksperten, Daniel Nyhlén, har tidligere sagt til «God kveld Norge» at det det vil bli enorm krise dersom disse bildene faktisk finnes.

– Det vil være hans største mareritt. Det er svært alvorlig dersom dette viser seg å være ekte bilder, og ikke manipulerte som det er blitt spekulert i. Om det viser seg at det finnes bilder, har kongen virkelig satt krokben på seg selv. Konsekvensen blir at det vil bli enorm krise, da har han løyet for folket, og det vil være et kraftig skudd i monarkiets ryggrad. Man kan sammenligne dette med intervjuet Bill Clinton gjorde i sin tid. Han nektet for romansen med Monica Lewinsky, og i ettertid viste det seg at dette stemte, uttalte Nyhlèn i går.