KAN BLI HJEMME: Dersom Espen Bugge Pettersen blir frisk, blir Jon Knudsen (t.v.) igjen hjemme i Norge når landslaget drar til Portugal. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
KAN BLI HJEMME: Dersom Espen Bugge Pettersen blir frisk, blir Jon Knudsen (t.v.) igjen hjemme i Norge når landslaget drar til Portugal. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Grodås: – Knudsen blir igjen hjemme om Bugge Pettersen er 100 prosent

Det meste tyder på at Rune Almenning Jarstein står mellom stengene mot Portugal – med Espen Bugge Pettersen som reserve.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Under landslagstreningen tirsdag trente Espen Bugge Pettersen alternativt for å få bukt med skaden han pådro seg i 0-5-tapet for Haugesund søndag.

– Jeg tror jeg kan trene for fullt onsdag, sier Espen Bugge Pettersen til TV 2 Sporten.

Les også: Bjørn Helge Riise åpner for Norge-retur

Om Bugge Pettersens ord stemmer, betyr det at Jon Knudsen blir igjen i Norge når resten av troppen reiser til Portugal.

– Tanken er at Jon Knudsen blir igjen i Norge om Espen Bugge Pettersen er 100 prosent før avreise, sier Frode Grodås under landslagets pressetreff.

Varierende prestasjoner
Knudsen har vært ute i lang tid, og har kun stått for Stabæk mot Hasle-Løren i andre runde av cupen denne sesongen.

Les også: Mini: – Riktig å kalle inn Knudsen

Espen Bugge Pettersen har innkassert fire seire for Molde denne sesongen, men har plukket hele 18 baller ut av nettet på ni kamper.

Rune Almenning Jarstein har på sin side bare vært med på én seier i Tippeligaen denne sesongen, da Viking tok en sterk borteseier over Fredrikstad. Siden har det sett mørkt ut for Stavanger-klubben som står med fem scoringer og 15 baklengsmål etter ni serierunder.

Les også: Slik skal Åge Hareide snu Viking-krisen

– Det gjør veldig godt med dette landslagsavbrekket nå. Det er en helt annen stemning her naturligvis. I Viking er vi skuffet og deppet, og det holdes krisemøter, men vi jobber oss ut av det, forteller Jarstein.

– Fin form
Jarstein har sluppet inn et par enkle mål i årets Tippeliga, men det er i den offensive delen at det har sviktet fullstendig for Viking. Jarstein er alt annet enn alene om å se lærkula ligge i eget nett. Faktum er at det kun er seks av 15 klubber som har sluppet inn færre mål enn jumboplasserte Viking denne sesongen.

Jarstein selv føler at formen er inne.

– Jeg føler meg i fin form, og selvtilliten er god, sier Jarstein.

– Hvordan reagerte du på at Jon Knudsen ble hentet inn?

– Det var veldig positivt for min del. Jon og jeg er et veldig godt team, og er flinke til å pushe hverandre. Jeg ble veldig glad da han ble hentet inn, sier Jarstein.

KEEPERTRENING: Frode Grodås ( i midten) instruerer Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Jon Knudsen i linjegymnastikk. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
KEEPERTRENING: Frode Grodås ( i midten) instruerer Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Jon Knudsen i linjegymnastikk. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Flere dupper og baller som vingler
Selv om norske spillere denne sesongen har sett langt mer målfarlige ut enn tidligere, er det fremdeles et godt stykke opp til tidenes mestscorende i en og samme sesong i La Liga, Cristiano Ronaldo – akkompagnert av Premier Leagues assistkonge Nani.

– Det blir spesielt å møte verdens beste fotballspiller – etter Lionel Messi. Men jeg forbereder meg på samme måte som jeg gjør til en helt vanlig kamp, sier Jarstein.

– Men disse spillerne er vel langt mer uforutsigbare enn dem du vanligvis møter?

– Ja, absolutt. Det kommer nok flere dupper og baller som vingler, men jeg har sett disse spillerne ofte og ser ikke på det som noe problem, sier Jarstein videre.

Hva mener du? Er de norske landslagsmålvaktene gode nok til å stoppe Ronaldo? Si din mening i kommentarfeltet under.