Kim Kirchen (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Kim Kirchen (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

Hjertesyk sykkelstjerne vil tilbake

Men Kim Kirchen innrømmer at et comeback virker vanskelig for øyeblikket.

Kim Kirchen var en av verdens beste sykkelryttere med etappeseier og topp-ti-plassering i Tour de France (2007 og 2008), samt seier i Flèche Wallonne (2008).

I fjor sommer ble imidlertid sykkel mindre viktig da 32-åringen fikk hjertestans under Tour de Suisse.

Luxembourgeren måtte legge sykkelen på hylla på ubestemt tid, og det ble spekulert i at han aldri ville vende tilbake i feltet på grunn av hjerteproblemene.

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia

Håper på comeback
Kirchen selv håper likevel fortsatt på et sensasjonelt comeback.

– Vi får se hva som skjer. Vi har funnet ut flere ting, men legene er fortsatt ikke helt sikre på hva som skjedde med meg. For meg er det viktigst å se fremover, og eventuelt legge dette bak meg, sier han til Cyclism’Actu, ifølge Velo Nation.

Han innrømmer at tanken på å legge definitivt opp er vanskelig å svelge.

– Jeg makter ikke å gjøre det nå. For hvis de, om et par måneder, har forsikret meg om at de har funnet ut hva som er feil, så ønsker jeg å prøve meg som proffsyklist igjen, sier Kirchen.

Og påpeker:

– Snart er det ett år siden jeg kjørte ritt sist. Jo lengre tid det går, desto vanskeligere er det å forestille seg et comeback. Men jeg tror fortsatt ikke det er helt umulig heller.

Slet med helsen
I tiden før hjertestansen hadde Kirchen slitt stort med diverse helseproblemer.

Han pådro seg blant annet et betent setesår i forkant av fjorårets E3 Prijs, hvorpå han fikk antibiotika og måtte legges inn på sykehus grunnet en reaksjon på medisinen.

Så ble han funnet bevisstløs ute under en treningstur, uten at legene kunne gi noen svar på hva som hadde skjedd.

Under Flèche Wallonne fikk Kirchen et nytt illebefinnende på vei opp Mur de Huy: Det svartnet for øynene hans og han kunne ikke gjøre rede for hvor han var.