Vadim Demidov (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Vadim Demidov (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Demidov: – Jeg spiller i en bedre liga enn Wæhler

Brede Hangeland er bankers i midtforsvaret. Ved siden av ham konkurrerer Vadim Demidov og Kjetil Wæhler om en plass fra start mot Portugal.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Etter overgangen fra Rosenborg har Vadim Demidov overbevist for Real Sociedad. Kjetil Wæhler har samtidig vært sentral i nedrykksdramaet for Aalborg i den danske Superligaen – i positiv forstand.

Den største kampen
Egil Drillo Olsen har tidligere foretrukket rutinerte Wæhler fremfor Demidov, men det siste halvåret har Demidovs matching vært mer lik den Norge vil møte mot Portugal lørdag.

– Jeg har veldig lyst til å starte mot Portugal, men jeg kan ikke mene noe om at jeg bør starte, sier Vadim Demidov til TV 2 Sporten.

– Men mener du selv at du matches på et høyere nivå enn Kjetil Wæhler?

– Ja, jeg må si at den spanske ligaen er bedre enn den danske, sier Demidov.

Kjetil Wæhler (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Kjetil Wæhler (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Han drar også paralleller mellom Real Sociedad-seieren mot verdens beste klubblag og Norges møte med Portugals stjernegalleri.

– Kampen mot Barcelona er den største jeg har spilt. Vi var kyniske, var tette defensivt, satset på kontringer og vi lyktes. Det samme må Norge gjøre mot Portugal, sier Demidov om 2-1-seieren.

– Har utviklet meg veldig
Vadim Demidov gikk rett fra gullsesongen i Rosenborg til hardkjør i en av verdens beste ligaer.

– Jeg var sliten etter en lang sesong i Norge da jeg kom, så treneren ga meg en litt fri i starten. Deretter jobbet jeg målrettet for å spille meg til fast plass på laget, og det klarte jeg, forteller Demidov, som er godt fornøyd med egne prestasjoner i Real Sociedad.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg veldig, og skal jobbe fokusert frem mot neste sesong for å bli enda bedre. Nå har jeg funnet min plass i laget, og gleder meg til å være med i sesongoppkjøringen, sier den tidligere Rosenborg-stopperen videre.

– Messi var en fin fyr

Demidov har det siste halvåret forsvart seg mot spillere som Lionel Messi, Xavi, Diego Forlan og Sergio Agüero. Han mener også at han kan prestere sitt aller beste mot en motstander som består av så store stjerner som kvalikmotstanderen.

– Jeg er jo kjent for å spille aller best mot god motstand, og får jeg sjansen mot Portugal er jeg klar, sier Demidov.

Les også: John Carew: - Ikke bedre av å trene med norsk klubb

– Til slutt, hvordan var Messi da Barca tapte for Real Sociedad?

– Messi var en fin fyr. Vi hadde en god tone gjennom hele kampen, sier Demidov og ler.