TRENER ALENE: John Carew har holdt seg i form på egenhånd. (Foto: Scanpix/)
TRENER ALENE: John Carew har holdt seg i form på egenhånd. (Foto: Scanpix/)

John Carew: - Ikke bedre av å trene med norsk klubb

Men Carew lover å være i kampform mot Portugal.

Ullevaal stadion (TV 2 Sporten):

Mens de andre utenlandsproffene har trent med norske klubblag, har John Carew holdt formen ved like på egenhånd. Det mener Carew er vel så fornuftig.

Etter sesongavslutningen med Stoke har landslagsspissen nøyd seg med egentrening og er kanskje ikke sitt livs form. Men John Carew melder seg kampklar mot Portugal.

– Gamst og Moa var på Vålerenga-trening hele forrige uke. Hvorfor var ikke du der?

– Nei, fordi jeg valgte å trene selv. Løpe selv og kjøre egen styrketrening. Vi har alle forskjellig måte å forberede oss på. Vi har holdt på med dette lenge, så det kan vi, sier Carew.

– Så det er ingen grunn til å tro at du er i dårligere form fordi du ikke har trent fotball med en norsk klubb?

– Nei, det er ikke sikkert det hadde gjort meg så veldig mye bedre - å trene med en norsk klubb, svarer 31-åringen, som har vært utenlandsproff i elleve år.

– Jeg føler meg ganske trygg på at alle spillerne skjøtter seg i forhold til å være godt forberedt til kampen mot Portugal, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Carew er klubbløs, men tror ikke han er avhengig av en god kamp mot Portugal for å gjøre seg interessant for nye klubber.

– Alle i Europa har fulgt meg i 15 år, så det er ikke noe problem. Så det har ikke noe å si. Men kampen betyr veldig mye for meg og Norge for at vi skal kvalifisere oss, påpeker John Carew.

– Men hva er viktig for deg når du nå skal bytte klubb: Penger, sportslige utfordringer - eller å oppleve noe nytt?

– Pengene er jo alltid viktig, men jeg har jo mer enn nok av det nå. Hehehe, svarer Carew - som ikke vil si noe om hvor han tror han spiller fra høsten av.