Ronaldo, John Arne Riise (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Ronaldo, John Arne Riise (Foto: PAUL THOMAS/AP)

Derfor er Cristiano Ronaldo Riises forbilde

- Han er bedre nå enn da han var i Manchester United, fastslår en imponert John Arne Riise om Cristiano Ronaldo.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Hva har Petter Northug, Ole Einar Bjørndalen, David Beckham og Cristiano Ronaldo til felles utenom å være verdensenere i sine idretter?

De er alle på listen over John Arne Riises forbilder.

Førstkommende lørdag møter John Arne Riise sitt forbilde Cristiano Ronaldo til duell i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal.

- Han har trent ekstremt og terpet på egne ferdigheter. Han har bra teknikk, balltouch, kan skyte med begge bein og er god på hodet. I tillegg har Ronaldo god spenst og ekstreme tekniske og fysiske ferdigheter. Han er født sånn, og har trent for å bli best hele livet. Jeg mener at han er bedre nå enn da han var Manchester United, sier en tydelig imponert John Arne Riise til TV 2 Sporten.

John Arne Riise. (Foto: TV 2/)
John Arne Riise. (Foto: TV 2/)

- Lever under et enormt press
- Hvorfor er Ronaldo et av dine forbilder?

- Bare se på det presset han lever under. Han har skyhøye forventninger på seg foran hver sesong. Han går til Real Madrid for over 800 millioner kroner og scorer denne sesongen 54 mål totalt. Både Beckham og Ronaldo lever under et enormt press, men samtidig presterer de og trener knallhardt. Slike ting kommer ikke gratis, svarer Roma-proffen.

- Vurderer du Ronaldo som bedre enn Messi?

- Det er vanskelig å si. Jeg føler de er to forskjellige spillere. Messi er en som liker å ha ballen i beina og sette fart. Ronaldo er mer en utfordrer, kan skyte, slå innlegg og alt det der. Kanskje er Messi best akkurat nå, men det er veldig tett, oppsummerer Riise.

TOPPSCORER: Cristiano Ronaldo ble den første som scorte 40 mål i en La Liga-sesong. (Foto: Paul White/Ap)
TOPPSCORER: Cristiano Ronaldo ble den første som scorte 40 mål i en La Liga-sesong. (Foto: Paul White/Ap)

- Han kan stoppes
- Hvordan kan Ronaldo stoppes i landskampen på lørdag?

- Vi må prøve å komme tett oppi ham. Ronaldo er også en type spiller som fort kan bli frustrert, men samtidig kan avgjøre i det 93. minutt. Vi må være konsentrerte og det er viktig å ikke gi ham mye rom. Vi snakker om en av verdens beste fotballspillere og han kan alltid finne en løsning på ting, minner Riise om.

Selv om Norge møter en av verdens beste fotballspillere og et av de beste landslagene i verden i helgen, tror Riise det er fullt mulig å vinne over Portugal.

- Ja, hvis vi er disiplinerte i sånne type kamper kan alt skje. Men alt må sitte for om vi skal vinne, konstaterer Riise – klar for å møte Ronaldo.