ÅPNER FOR NORGE: Bjørn Helge Riise åpner for å returnere til norsk fotball. (Foto: Scanpix/)
ÅPNER FOR NORGE: Bjørn Helge Riise åpner for å returnere til norsk fotball. (Foto: Scanpix/)

Bjørn Helge Riise åpner for Norge-retur

Bjørn Helge Riise vil heretter velge klubb etter det som passer barna best. Av den grunn skisserer han to muligheter: fortsette i en London-klubb eller flytte hjem til Norge.

- Jeg må la barna komme først. Jeg ønsker ikke at de skal leve et liv der de til stadighet er de nye guttene i klassen, eller må lære seg nye språk. Jeg vil at ungene mine skal ha stabilitet i livet. Det er det aller viktigste, forteller en åpenhjertig Bjørn Helge Riise til TV 2 Sporten.

Tar hensyn til familien
Riise er gift med ungdomskjæresten, Lena Jenssen Riise, og sammen har de barna Noah og Philip. Lena har pakket flyttelasset for å følge fotballektemannen til en rekke norske byer - og utenfor landegrensene til Belgia og England.

Les også: John Carew: - Ikke bedre av å trene med norsk klubb

For snart sju år siden ble Bjørn Helge Riise far for første gang. I dag er sønnen Noah snart ferdig med sitt første skoleår på den norske skolen i London. Det forandrer situasjonen for familien Riise.

- Hele familien stortrives i London, og vi ønsker å fortsette å bo der. Men jeg vil nå fullføre det året jeg har igjen av kontrakten i Fulham, og om det ikke ordner seg videre i London, så vil jeg og familien flytte hjem til Norge, sier Riise.

- Å flytte andre steder er med andre ord uaktuelt?

- Ja, det er helt uaktuelt, sier Riise, som ikke har gjort seg noen tanker om hvilke norske klubber som kunne ha vært aktuelle ved en retur.

Sliten
Under landslagets første samling før storkampen mot Portugal lørdag, er det en alt annet enn kjepphøy lillebror Riise som møter TV 2 Sporten. Han er sliten etter et langt år noen oppturer, men en rekke nedturer.

- Jeg er klar til å gi alt frem mot møtet med Portugal. Etter det gleder jeg meg veldig til en etterlengtet ferie. Jeg er sliten nå, forteller Riise.

Tre om plassen
Etter Simen Brennes sterke opptreden i seriekampen mot Rosenborg mandag, meldte NFF at Brenne var hentet inn i troppen mot Portugal. Tirsdag ble det klart at Alexander Tettey er ute av troppen på grunn av skade. Det betyr at Bjørn Helge Riise etter all sannsynlighet konkurrerer mot Brenne og Rosenborgs Markus Henriksen om plassen i førsteelleveren.

Les også: – Carew var veldig sprek ganske lenge

- Jeg har ikke tenkt noe på om jeg kommer til å starte den kampen. Jeg får bare gjøre mitt beste på treningsfeltet, så får Drillo velge den han mener er best, sier Riise.

- Men nå konkurrerer du mot to "nye" i troppen. Mener du at du har et fortinn der?

- Nei, Markus er et stort talent som konkurrerer på lik linje med meg. Det samme gjelder Simen Brenne. Han er i form, og har tidligere vist at han kan komme inn og prestere på landslaget, sier Riise.

- Det kan virke som om Drillo signaliserer usikkerhet i den posisjonen han vanligvis har benyttet deg i ved å hente inn Brenne så sent. Hvordan oppfatter du det?

- Jeg er bare veldig glad for at Simen ble hentet inn. Vi er gode kompiser og tidligere lagkamerater, så det er ikke annet enn positivt for min del, sier Riise.