John Carew, Drillo og John Arne Riise (Foto: Junge, Heiko/)
John Carew, Drillo og John Arne Riise (Foto: Junge, Heiko/)

– Carew var veldig sprek ganske lenge

Keeperplassen er spikret, men Drillo vil vente med å bestemme hvem han foretrekker som spiss mot Portugal.

Tirsdag samlet landslaget seg til den første treningen i oppkjøringsuken før bortekampen mot Portugal i EM-kvalifiseringen.

Formen til John Carew har vært et av usikkerhetsmomentene før samlingen, men etter innsatsen på treningen å bedømme, kan det virke som om 31-åringen har overskuddet inne.

– Det så ikke så gærent ut. Han var veldig sprek ganske lenge. Så får vi se da, om han imponerer så mye i de dagene som ligger foran oss at vi starter med ham, sier Drillo til TV 2 Sporten om den klubbløse spissen.

– Greit med litt fri
Carew har bedrevet egentrening den siste tiden, og landslagssjefen er tilsynelatende ikke bekymret for at det har blitt for få kamper de siste ukene.

– Han har løpt og trent for seg selv, som en del andre har gjort også. Han mangler jo litt balltrening, men at folk tar seg lite grann fri etter en lang sesong er ikke nødvendigvis så gærent det, bare ikke pausen blir for lang, sier Drillo.

Spilleren selv bekrefter at det har vært en god miks av trening og hvile.

– Jeg har slappet av litt, jogget litt og trent litt styrke. Det er det som må til, vet du, smiler Carew.

Jarstein starter igjen
Jon Knudsen ble klar til å slutte seg til troppen i tolvte time. Stabæk-keeperen har vært ute med en brukket finger, og da var det lite beleilig at også tredjekeeper Espen Bugge Pettersen fikk en smell.

Nå er begge så godt som klare til innsats, men Knudsen har ikke spilt kamp på over en måned, og det ser definitivt ut som om Rune Almenning Jarstein starter i buret mot Ronaldo og co.

– Han har en liten skade, Bugge. Sannsynligvis er han bra kanskje allerede i morgen. Men vi har altså med Jon som ekstra oppbacking, sikkerhet, i tilfelle han (Bugge Pettersen) ikke skulle bli bra, sier Drillo.

– Virker trygg og sikker
Landslagssjefen tror ikke Jarstein lar seg stresse av den miserable sportslige situasjonen i Viking.

– Det virker ikke sånn. Jeg synes Rune virker trygg og sikker. Han gjorde en bra kamp mot Danmark, i motsetning til en del andre. Jeg synes det ser bra ut, og jeg er ikke redd for keeperplassen, sier Drillo.

Se intervjuer med Drillo og John Carew i videovinduet øverst