Lucas Pratto  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Lucas Pratto (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Lyn-flopp klar for Serie A

Lucas Pratto forlot ikke Lyn med de beste skussmål. Men nå er argentineren klar for Serie A-klubben Genoa.

Lucas Pratto kom på lån til Lyn fra den argentinske storklubben Boca Juniors i 2008- og 2009-sesongen.

Han scoret tre mål på 21 kamper, men forlot ikke osloklubben med mange rosende ord på CV-en.

– Han sliter, kaver og strever
Talentspeider Tor-Kristian Karlsen skrev for eksempel følgende i bloggen sin:

– Det er ikke innsats det står på for sluggeren fra Argentina, men snarere fitness og talent. Det vil si mangel på sådan. Så langsomt og seigt går det unna med Pratto at man nesten skulle tro han løper med vann til knærne. Jeg synes oppriktig synd på argentineren der han sliter, kaver og strever uten han liksom kommer noen vei.

Men etter returen til Boca Juniors har karrièrepilen pekt oppover for Pratto.

Han spilte seg ikke inn på Boca Juniors, men utlån til Union de Santa Fe og Universidad Catolica har gitt ham en voksende stjerne i Sør-Amerika.

Med Universidad Catolica ble han chilensk seriemester og scoret sju mål på elleve kamper i Copa Libertadores.

– Ingen estetisk opplevelse
Den chilenske storklubben benyttet seg av kjøpsopsjonen de sikret seg da de leide ham. Og solgte ham umiddelbart videre til den italienske Serie A-klubben Genoa for nærmere 25 millioner kroner, hvor Boca Juniors satt igjen med litt over halvparten.

– Pratto er ingen estetisk opplevelse, men han er en meget bra fotball spiller med gode basisferdigheter, god spille forståelse og er samtidig hardt arbeidende og svært bevegelig. I tillegg til at han faktisk scorer en del mål. Pratto var den gang han forlot Lyn, og da jeg snakket med ham senest i november i fjor, åpen for å bli, og å komme tilbake til Norge. Ingen klubber i Norge ønsket imidlertid den gang Pratto, sier hans rådgiver Terje Liverød til TV 2 Sporten.

Liverød mener norske klubber løper en liten risiko ved å leie spillere fra de argentinske storklubbene, men mener norske fotballedere kanskje ikke har den store forståelsen for hva som er en god fotballspiller og hva som ikke er det.

– Utover det er vel kanskje Pratto nok et eksempel på en spiller som ikke ble tatt vare på i Norge, og som har kommet seg videre, og gjør suksess i større klubber og -ligaer. Det er nok en indikasjon på at evalueringen av spillere i Norge ofte er gal. At man legger vekt på gale egenskaper hos spillere og for ofte ikke makter å se potensialet, sier han.