Toyota_Verso S
Toyota_Verso S

Toyota Verso S: Smart småbil med mye plass

- Smart og stilig - denne får jeg lyst på, sier Jan Erik Larssen.

En småbil er ikke lenger bare en småbil. Det blir stadig mer på velge mellom, selv om du stiller krav til kompakte utvendige mål. En av nykommerne i klassen er Toyota Verso S.

I kveld er den Jan Erik Larssens bilvalg på Broom. Og det er ikke heeelt tilfeldig:

- Nei, jeg har alltid hatt sansen for kule småbiler som tør skille seg litt fra mengden. Det er alltid moro å se hva bilfabrikkene klarer å få til med stramme rammer og klare begrensninger. Og her synes jeg Toyota har laget en bil som er både smart og stilig - og som jeg får lyst på, sier Jan Erik.

Letthåndterlig

Lillesøsteren (eller er det kanskje lillebroren) til flerbrukeren Verso er en kompakt bil med smarte, fleksible løsninger. Og med lengde på 3,99 meter er den også letthåndterlig til bybruk.

Toyota utfordrer biler i klassen under med en startpris på 204 400 kroner for Verso-S med 1,3-liters bensinmotor på 100 hk og utstyrsnivå Sense. Da får du en temmelig enkelt utstyrt bil, men du skal ikke lenger opp enn til 212 600 kroner før du får bilen i Dynamic-versjon med blant annet touch-fargeskjerm, multifunksjonsratt og ryggekamera.

430 liters bagasjerom

Går du opp til Elegant-versjon får du en svært velutstyrt liten bil, fortsatt med 1,3-liters bensin og med sekstrinns manuell girkasse.

Mer lyst på diesel? Startpris på Verso S med 1,4-liters D-4D på 90 hestekrefter er på 210 100.

Toyota har lagt vekt på fleksibilitet og innvendig plass, og med bagasjerom på inntil 430 liter går den utenpå mange av konkurrentene en klasse over. Kupeen er overraskende rommelig, med stor takhøyde foran og solid beinplass i baksetet.

De bygger Land Cruiser: Se 150 timer på fire minutter

Toyota-Verso-S_bagasjerom
Toyota-Verso-S_bagasjerom

To høyder

Hoftepunktet foran og bak er også hevet for å gi optimal sikt og samtidig sikre enkel inn- og utstigning.

Baksetene foldes enkelt til et flatt gulv, i en bevegelse. Her er det også mulig å folde ned setene fra bagasjerommet, med spaker på begge sider av bagasjerommet.

Selve lasterommet er 760 mm langt, og har et gulv som kan plasseres i to forskjellige høyder. Dersom gulvet plasseres på høyde med støtfangeren, er kapasiteten 336 liter. Alternativt kan gulvet senkes med en hånd for å øke lastedybden med 120 mm og øke lastekapasiteten til 393 liter.

SE OGSÅ: Er dette tidenes tøffeste Toyota?

Tre utstyrsgrader

Dersom gulvets tas ut øker lastekapasiteten til totalt 430 liter. Med baksetene foldet ned er totalt lasteevne 1.388 liter. .

Verso S kommer altså i tre utstyrsgrader. Sense har syv kollisjonsputer, elektriske vinduer foran, servostyring, radio/CD/MP3-spiller med fire høyttalere og USB port. Av sikkerhetsutstyr er stabilitetskontroll, ABS-bremser, elektronisk bremsekraftforsterker og bremseassistanse standard.

LED-interiørlys, manuelt klimaanlegg og nedfelling av sete fra lasterommet er standard.

Touch Screen

Den neste utstyrsgraden har fleksibelt lasteromsgulv, ratt og girkule i skinn, betjening av audio fra rattet, armstøtter foran og bak, ryggekamera og den nye Touch Screen-enheten.

Elegant har i tillegg automatisk klimaanlegg (ikke på diesel), elektrokromatisk bakspeil, regn- og skumringssensor, smart entry nøkkel, 16-tommers aluminiumsfelger og elektriske vinduer foran og bak.

Del med Facebook-vennene dine

Toyota-Verso-S_bakfra
Toyota-Verso-S_bakfra

LES også: Slik sparer du 1200 kroner på drivstoffregningen: