HYLLET AVDØD LAGKAMERAT: Swansea spillerne hyllet Besian Idrizaj etter opprykket til Premier League. (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)
HYLLET AVDØD LAGKAMERAT: Swansea spillerne hyllet Besian Idrizaj etter opprykket til Premier League. (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)

Swansea-spillerne hyllet død lagkamerat

Swansea-spillerne feiret opprykket i t-skjorter med bilde av Besian Idrizaj.

Besian Idrizaj ble regnet som et av Østerrikes største fotballtalent da Liverpool hentet ham fra LASK Linz i 2005.

Angriperen var da 18 år og spådd en lysende fremtid.

Slo ikke til i Liverpool
Men han slo ikke gjennom i Liverpool. Skader ødela mye for ham og han ble sendt på lån til Luton, Crystal Palace og Wacker Innsbruck.

Etter et kort opphold i tyske Eilenburg, havnet han i Swansea forrige sesong.

Han spilte tre kamper for The Swans, men bare to uker etter at sesongen var over ble han funnet død i sengen sin. Trolig fikk han et hjerteinfarkt i søvne. Bare 22 år gammel.

Ble hyllet etter opprykket
– Man kan lett glemme Besian, men det gjør ikke vi. Vi snakker fortsatt om ham. Jeg glemmer aldri dagen jeg fikk vite det. Kjæresten hans sendte meg en sms og jeg måtte ringe guttene. Det var samtaler jeg skulle ønske jeg aldri trengte å ta. Besian var en god kollega, men også en fantastisk venn. Det kan du ikke glemme så lett.

– Dette skulle være hans sesong. Han fikk ikke vist seg helt frem i sin første sesong, men han hadde talent og vi som jobbet med ham hver dag så det. Han var fortsatt ung og planen var at han skulle gå videre denne sesongen. Men han fikk aldri den sjansen. Det var et stort tap for oss alle og det tok tid å venne seg til at han er borte. Besian er her ikke lenger, men han er i tankene våre. Jeg er sikker på at han er stolt av det vi har gjort. Det ville vært stort å rykke opp for ham, sa keeper Dorus de Vries til Daily Star før andre semifinalekamp mot Nottingham.

Etter å ha sikret opprykk til Premier League, kastet Swansea-spillerne draktene og tok imot Play Off-trofeet iført t-skjorter med bilde av Idrizaj på brystet.