BMW 3 serie, 2002. Illustrasjonsbilde
BMW 3 serie, 2002. Illustrasjonsbilde

Hjelp - jeg får ikke solgt bruktbilen

Hva gjør du da? Les tipsene fra Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hallo Benny ser at det ligger rekord mange brukte biler ute til salgs nå, nesten 70 000 bare på finn.no. Jeg skal selge en ganske "vanlig" bil nemlig en BMW 3-serie stasjonsvogn og jeg ser at annonsen min nesten drukner i mengden av like biler. Har du noe råd til hvordan jeg får den til å skille seg litt mer ut? Hilsen Berit.

Benny svarer:

Hei Berit. Ja, du har helt rett. Det ligger rekordmange biler ute til salgs akkurat nå. Nybilsalget er svært godt i Norge akkurat nå og vi kan helt klart ”friskmelde” bilsalget etter finanskrisen for et par år siden.

Godt nybilsalg speiler også antallet bruktbiler som selges, og som du sier – det er lett å bli borte i mengden. For å skille seg ut er det en fordel å ha noe – en ekstra godbit – å selge på. Slik som for eksempel en veldig godt eller unikt utstyrt modell, veldig lav kilometerstand – eller noe annet som ”bare” din bil har og heise dette opp! Eller det mest effektive og kjipeste av alt – nemlig lav pris. Er prisen lav nok, kan hva som helst selges - når som helst.

Et annet råd er å forsøke å ta noen skikkelig fine bilder av bilen din – slik at den skiller seg ut på den måten. Evt få hjelp av noen til å ta de om du ikke er noen habil fotograf selv. Kanskje kan et litt annerledes åpningsbilde fungere – av en kul detalj eller noe lignende.

Jobb også litt med annonse-teksten. Husk at annonsen din skal være som en liten ”godtepose” for potensielle kjøpere. Men hold deg til sannheten og ikke overdriv.

Ellers så ser jeg ofte at folk lager morsomme vinklinger på annonsene sine. Noe som nok ofte fungerer best som underholdning. I alle fall på litt dyre biler kan det gi et litt useriøst inntrykk.

Tenk også litt på hvordan folk søker. Hvordan kommer din bil ut mot de du kan sammenligne deg med om man søker på ”pris lav – høy”, som vi vet er mye brukt?

Det er slett ikke lett å selge bil privat, men jeg håper du fikk noen råd på veien her. Jeg ønsker deg lykke til med salget!

Les også: Gamle og gode - her er bruktbilene med minst feil

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: