Antall bilannonser på Finn.no i årets fire første måneder økte med hele 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Antall bilannonser på Finn.no i årets fire første måneder økte med hele 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Bruktbil: Nå er det rekordmye å velge mellom

...men 19 prosent flere kjøpere slåss om de største kuppene.

Antall bilannonser er rekordhøyt om dagen. Mest tydelig er dette på Finn.no, der totalt antall bilannonser de siste dagene har ligget stabilt rundt og over 65.000.

Det rimer også med den offisielle statistikken som det populære nettstedet for kjøp og salg sitter med. Vi har fått innblikk i tallene som er utarbeidet for de fire første månedene i år.

Totalt ble det annonsert drøyt 178.000 biler på Finn.no i løpet av de fire månedene. Drøyt 96.000 av dem med private selgere, men også hele 82.000 biler fra forhandlere. Det er totalt sett en økning på hele 23 prosent, og en økning på henholdsvis 23 og 24 prosent for private selgere og bilforhandlere, i forhold til samme periode i fjor.

Les også: Opel Antara - gjør kupp på ukjent bruktbil

Opp 37 prosent fra 2009

Det er også interessant å se på tallene for samme periode noen år bakover i tiden. Om økningen er enorm det siste året, så var den betydelig også fra 2009 til 2010.

Totalt økte antall annonser nemlig med 11 prosent fra 2009 til 2010, mens det var en reduksjon på 7 prosent fra 2008 til 2009.

Hopper vi over 2010 og ser årets tall i forhold til tallene fra "bunnåret" 2009, blir det veldig tydelig hva som har skjedd med bruktbilmarkedet. Da har vi fått hele 37 prosent flere biler å velge mellom - og tatt i betraktning at de fleste som så etter bil i 2009 også fant noe å kjøpe, kan man konstatere at det er blitt adskillig tøffere å være bilselger de siste årene.

Bruktbiler hos forhandler økte mer enn privatsolgte biler på Finn.no fra 2009 til 2010, og nærmer seg nå halvparten av alle annonserte biler på nettstedet. (Foto: Tore Meek / SCANPIX)
Bruktbiler hos forhandler økte mer enn privatsolgte biler på Finn.no fra 2009 til 2010, og nærmer seg nå halvparten av alle annonserte biler på nettstedet. (Foto: Tore Meek / SCANPIX)

Men bildet er ikke bekmørkt for de som sitter med oppkjørselen full av biler de ikke har bruk for lenger.

Finn-statistikken vet nemlig å fortelle at det er blitt flere om beinet også.

Flere ute etter godbitene

Her har vi kun tall for 2010 og 2011, som viser at i årets 20 første uker - det vil si frem til midtveis i mai måned - var hele 856.000 unike brukere inne på Finn.no for å søke etter bruktbil. Tallet for samme periode i fjor var 720.000, noe som tilsvarer en økning på 19 prosent.

Om det er et resultat kun av at vi får tilgang til internett på stadig flere steder, eller om det faktisk er slik at stadig flere er i markedet for å kjøpe bil, det sier tallene ikke noe om.

Del med Facebook-vennene dine!

Uansett kan vi konstatere at både antall biler og antall kjøpere øker - biler noe mer enn kjøpere. Og om tidene blir tøffere for selgerne med de dårligste tilbudene, så bør det bli travlere på telefonen for de som virkelig har gjort leksen sin og priset bilene riktig.

Les også: Rekordmange biler selges "med tungt hjerte"