Forsiden Lokale nyheter  
 
INITIATIVTAKEREN: Richard Slattum fra Lørenskog er mannen bak opprørsaksjonen mot politi og politikere på Romerike lørdag. Nærmere 160 rånerbiler kjørte i kortesje gjennom Romerike for å vise hvor mange de er, og markere at rånermiljøet trenger et sted å være. Turen gikk fra Lillestrøm til Skedsmokorset, Gjerdrum og Kløfta før de endte sin ferd på Jessheim. Slattum var storfornøyd med oppmøtet.  (Foto: Tina Aardahl, rb.no/ANB)
Forsiden Lokale nyheter INITIATIVTAKEREN: Richard Slattum fra Lørenskog er mannen bak opprørsaksjonen mot politi og politikere på Romerike lørdag. Nærmere 160 rånerbiler kjørte i kortesje gjennom Romerike for å vise hvor mange de er, og markere at rånermiljøet trenger et sted å være. Turen gikk fra Lillestrøm til Skedsmokorset, Gjerdrum og Kløfta før de endte sin ferd på Jessheim. Slattum var storfornøyd med oppmøtet. (Foto: Tina Aardahl, rb.no/ANB)

Rånerne laget lange køer

160 biler stilte opp - les hvorfor de aksjonerer.

160 rånerbiler skapte lange køer da de kjørte kortesje gjennom Romerike. Målet var å markere behovet for et eget sted å være.

– At så mange kommer for å støtte denne aksjonen viser bare hvor mange vi er og hvor stort behov det er for at vi får en egen plass å være, sier initiativtakeren bak det hele, Richard Slattum til Romerikes Blad.

Han var storfornøyd med lørdagens oppmøte.

På rekke og rad

Opprørsaksjonen ble igangsatt tidligere i år for å markere motstand mot det rånerne mener er ren politiforfølgelse overfor rånermiljøet på Romerike, og for å formidle til lokalpolitikere at rånerne trenger et sted der de kan dyrke bilhobbyen sin i fred.

Etter at Slattum startet aksjonen på Facebook har flere og flere ønsket å støtte rånermiljøet, og nærmere 160 biler møtte opp utenfor TNT-bygget i Lillestrøm lørdag ettermiddag. Sammen kjørte de på rekke og rad til Skedsmokorset, Gjerdrum og Kløfta før de endte kortesjen på Jessheim.

– Jeg tror alle som har møtt opp er her fordi de ønsker et sted hvor de kan drive med hobbyen sin i fred, uten å forstyrre andre og uten å bli forstyrret av politiet. Målet vårt er på ingen måte å lage kvalm, bare å markere oss og vårt behov, sier Slattum.

Positive tilbakemeldinger

Selv om målet i utgangspunktet er å få drive med hobbyen sin uten innblanding fra politiet, skulle Slattum likevel ønske at også de tok turen til TNT-bygget på lørdag.

– Det hadde jo vært bra om politi og politikere fikk se med egne øyne hvor mange vi er som har denne interessen, sier han.

Etter at Slattum og flere andre fra rånermiljøet på Romerike sto fram i Romerikes Blad og fortalte om helgens aksjon, har de fått mange positive tilbakemeldinger.

Oppføre seg ordentlig

– Jeg har fått veldig mange positive reaksjoner på at vi har valgt å markere oss på denne måten, og spesielt mange mødre har vært veldig enige med oss og støttet oss i at det er bedre å drive med en bilhobby som dette, enn med noe annet tull, sier Slattum.

Noe tull ville ikke initiativtakeren ha på lørdag heller, og før avreise var han nøye med å be alle om å oppføre seg ordentlig på veien.

– Hvis noen råkjører eller oppfører seg dumt på annen måte nå, så mister vi alt vi har jobbet for. Dette skal være en rolig aksjon, der vi viser alle at alt vi vil er å drive med hobbyen vår, sa Slattum fra toppen av en bil på parkeringsplassen.

Vil løse seg

Han har tro på bedre tider for rånermiljøet på Romerike nå.

– Jeg har blitt kontaktet av flere spennende mennesker som ønsker å vise sin støtte og hjelpe oss med å finne steder vi kan være. Det er jeg selvfølgelig kjempeglad for, og det gir meg stor tro på at det vil løse seg for oss i framtiden, smiler han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

Lei av å stå i kø? Se på dette!