Sigurd Rushfeldt 1996 (Foto: SCANPIX/)
Sigurd Rushfeldt 1996 (Foto: SCANPIX/)

Se vår hyllest til Sigurd Rushfeldt

Tromsø-spissen scoret sitt 166, 167. og 168. mål i Tippeligaen, og gikk forbi Harald Martin Brattbakk som tidenes mestscorende.

I en alder av 38 år har Tromsøs Sigurd Rushfeldt endelig klart å gå forbi Harald Martin Brattbakk på listen over hvem som har scoret flest mål i øverste divisjon i Norge.

Det skjedde søndag, da han scoret sitt 166, 167. og 168. mål, mot Brann på Alfheim.

Det er også i Tromsø-drakta den råsterke vadsøværingen har scoret de fleste av målene sine. Mellom 1992 og 1996, og fra 2006 til i dag, har han dunket inn 95 mål i den rødhvite trøya.

På de tre sesongene han var i Rosenborg ble det 73 mål på Rushfeldt.

I videovinduet øverst kan du se vår hyllest til Sigurd Rushfeldt

Tidligere storscorer og nåværende fotballekspert i TV 2, Daniel Nannskog, mener at Rushfeldt er født til å score mål.

– Han plasserer seg der han vet at ballen vil komme. Man er født til det. Til å ha den følelsen. Det er veldig vanskelig å lære seg dette. Selvsagt kan man forbedre disse ferdighetene, og man må jobbe med det hele tiden, men han er den fødte målscorer. Det var kanskje ikke slik at han scoret like mange mål da han var ung, men en eller annen plass er det et gen som har ligget der hele tiden, sier Nannskog.

Troll i eske
Nannskog påpeker at Rushfeldt aldri har vært noe hurtigtog. Likevel klarer han som regel å riste av seg oppasserne sine.

– Han er lur i bevegelsene. Han later som han går i én retning, så forsvinner han i en annen. Han er ikke en spektakulær spiller på noen måte, han er jo for eksempel ikke en spiller som lager så mye mål fra utenfor boksen, og han har jo ikke fart heller. Men han er en utrolig smart spiller. Når han ikke har fart heller, betyr jo det at er mye smartere enn forsvarerne som skal passe på ham. «Gubben i lådan» (troll i eske) hadde vi kalt ham i Sverige. En som bare dukker opp og scorer. Han har en ekstrem egenskap til dette, sier Nannskog.

– Utrolig vanskelig å slå rekorden
Nå tror svensken at Rushfeldt kan lene seg tilbake i visshet om at rekorden kommer til å være hans for en stund.

– Det kommer til å bli utrolig vanskelig å slå den rekorden. Han kommer til å sitte med den lenge. Jeg var helt sikker på at han skulle ta den i år, men at han skulle gjøre det så tidlig er kanskje litt overraskende. At han gjør tre i den samme matchen er jo så så utrolig kult. Først tangerer han rekorden, så tar han den, så viser han at denne rekorden virkelig er hans. Han er verdt all mulig respekt, og han er en veldig fin type. Det er en veldig stor dag, og det må være en enorm følelse for ham. Han er verdt all den hyllest han kan få, avslutter den tidligere Stabæk-spilleren.

Fire over 150
Under følger en oversikt over de ti mestscorende i øverste divisjon i Norge.

Navn, mål på øverste nivå og klubber:
Sigurd Rushfeldt, 168, Tromsø og Rosenborg.
Harald Martin Brattbakk, 166, Rosenborg og Bodø/Glimt.
Petter Belsvik, 159, Molde, HamKam, Start, Stabæk, Rosenborg, Vålerenga og Lillestrøm.
Odd Iversen, 158, Rosenborg og Vålerenga.
Bengt Sæternes, 112, Bodø/Glimt, Brann og Vålerenga
Arild Sundgot, 110, Hødd og Lillestrøm.
Jan Fuglset, 109, Fredrikstad og Molde.
Thorstein Helstad, 108, HamKam, Brann og Rosenborg.
Svein Mathisen, 106, Start.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk