Lars Petter Nordhaug (Foto: TV 2)
Lars Petter Nordhaug (Foto: TV 2)

Nordhaug om Giro-debuten: – En kjempeopplevelse

Lars Petter Nordhaug er fornøyd etter endt Giro d'Italia, selv om etappeseieren uteble.

Milano, Italia (TV 2 Sporten): Den norske Team Sky-rytteren avsluttet med en 115. plass, 3.48 bak vinneren David Millar på den avsluttende tempoetappen i Giro d`Italia etter å ha kjørt feil.

Les også: Nordhaug kjørte feil: – Nå har jeg kjørt lengst av alle i Giroen

Men den småkaotiske sistedagen ødelegger ikke for helhetsinntrykket.

– Det har vært en kjempeopplevelse. Jeg vil takke for all heiing og støtte. Det er utrolig motiverende og inspirerende å vite at det er mange som føler med, sier Lars Petter Nordhaug til TV 2 Sporten.

– Hvordan føles det å være ferdig?

– Deilig. Det blir godt å gjøre noe annet noen dager, slappe av og ikke måtte gjennom dette her hver dag, humrer Nordhaug.

Se intervju i videovinduet øverst!

Giro d'Italia: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema

Nordmannen drømte om etappeseier og forsøkte seg ved flere anledninger. Men en trøblete inngang til treukersrittet gjorde det vanskelig å oppfylle målsettingen.

Likevel er Nordhaug fornøyd med innsatsen.

– Jeg er forholdsvis fornøyd, ja. Jeg hadde håpet å få en topplassering eller to på en etappe, men denne Giroen har vært spesiell. Kun en eller to dager har bruddet holdt inn, og det har vært på veldig tøffe fjelletapper.

– Jeg kom meg i to brudd som passet meg veldig bra. Det gikk ikke, men jeg har i hvert fall gjort et forsøk. Ellers har jeg ikke vært i noen strålende form heller. Jeg startet ganske syk, og det var ikke ideelt, forklarer Nordhaug.

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon