ujah
ujah

Lillestrøm vant straffedrama mot Sarpsborg

Sarpsborg fikk ødelagt den flotte hjemmestatistikken da «kanarifuglene» kom på besøk

Sarpsborg 08 - Lillestrøm 2-4

Sarpsborg/Bergen (TV 2 Sporten): Lillestrøm fant endelig tilbake til scoringsformen, og tok sin første seier i mai da de vant 4-2 på Sarpsborg stadion lørdag.

Kampen ble en målrik affære preget av flere straffesparksituasjoner. Etter slutt var Sarpsborg-trener Roar Johansen skuffet over resultatet.

– Det føles litt urettferdig. Jeg synes ikke at Lillestrøm var to mål bedre enn oss. Men de var mye mer effektive enn oss, og derfor vant de, sier Johansen til TV 2 Sporten.

Dommer i fokus
Kjetil Sælen hadde fått oppgaven med å dømme kampen, og rakk blant annet å blåse for to straffespark i løpet av de 90 minuttene. I tillegg lot han være å blåse for det som så ut som et soleklart straffespark til Sarpsborg i førsteomgang.

– Jeg er ikke enig i alt det han gjorde, men han tok avgjørelser der og da fra sin posisjon og da får vi tro at han gjorde det riktige, sier Roar Johansen.

TV 2 Play: Se intervju med Roar Johansen
TV 2 Play: Se intervju med Henning Berg

Lillestrøm-trener Henning Berg mener at dommeren fikk en vanskelig kamp.

– Det var ikke en enkel kamp for dommeren å dømme, for det var veldig tett. Men det var ikke det som avgjorde kampen i dag, sier Berg.

Snytt for straffe
Først sendte Nosa Igiebor Lillestrøm i ledelsen etter at han avsluttet et fint angrep. Igiebor la ballen ut til Karim Essediri på høyrekanten før han selv løp inn foran mål og utnyttet Essediris gode innlegg.

Så kom dommer Kjetil Sælen i fokus på Sarpsborg stadion. Martin Wiig ble spilt flott igjennom, og kom alene med Lillestrøm-keeper Stefan Logi Magnusson. Wiig prøvde å skyte ballen forbi Magnusson, men ble selv felt av islendingen.

Men i stedet for å blåse for straffespark og rødt kort valgt dommer Sælen å la spillet gå videre, til hjemmepublikummets store frustrasjon.

– Jeg synes at jeg var først på ballen, og så løp han inn i meg. Jeg kastet meg for å ta ballen, så for meg er det ingen tvil. Det var helt rent, sier Stefan Logi Magnusson til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se flere intervju og reaksjoner fra kampen

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst og døm selv!

Bare fem minutter senere gikk det fra vondt ble til verre for Sarpsborg. Stian Ringstad slo et innlegg som ble plukket opp av Björn Sigurdarson. Islendingen var i stor fart, og kunne bare løpe ballen inn i Sarpsborg-målet.

Reduseringen til hjemmelaget kom tidlig i andreomgangen. Joackim Jørgensen traff godt på en retur og sørget for at Sarpsborg-fansen fikk noe å juble for.

Straffespark til begge lag
Så fikk Sarpsborg det straffesparket de burde hatt i første omgang. Hoås gikk i bakken etter en duell med Frode Kippe, og Sælen pekte på straffemerket. Situasjonen var mer tvilsom enn den i førsteomgang, men Sælen var sikker i sin sak.

– Jeg følte at det var straffe der og da, men noen kjempestraffe var det ikke, forteller Øyvind Hoås.

Frode Kippe var definitvt ikke enig med Hoås.

– Jeg skjønner ikke at det er mulig å dømme straffe på en slik situasjon. Jeg ble sjokkert og frustret, spesielt siden vi ledet 2-1 og det kunne blitt avgjørende for kampen, sier Kippe.

TV 2 Play: Se intervju med Frode Kippe

Morten Giæver var sikkerheten selv, og satte inn utligningen. Midtbanespilleren feieret ved å vise en t-skjorte med teksten «Dette er min eksamen».

Men straffedramaet var ikke over, for bare få minutter senere ble det nok en gang pekt på straffemerket. Anthony Ujah ble felt av Sarpsborg-keeper Joachim Heier, og straffen var det liten tvil om. Ujah tok selv ansvar for å skyte ballen i mål.

Sigurdarson avgjorde
Ujah var nok en gang involvert da Lillestrøm punkterte kampen. Nigerianeren kom helt alene mot mål, men i stedet for å sette inn sin tiende scoring for sesongen valgte han å spille ballen til Björn Sigurdarson. Islendingen hadde ingen problemer med å score sitt andre mål for dagen.

Slik startet lagene:

Sarpsborg 08 (4-1-2-1-2): Joacim Heier - Magnar Ødegaard, Ole Heieren Hansen, Kjetil Berge, Jo Nymo Matland - Joackim Jørgensen - Tom Erik Breive, Morten Giæver - Michael Røn - Øyvind Hoås, Martin Wiig.

Lillestrøm (4-4-1-1):Stefan Logi Magnusson - Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lars-Kristian Eriksen - Stian Ringstad, Espen Søgård, Nosa Igiebor, Ruben Gabrielsen - Björn Bergmann Sigurdarson - Anthony Ujah.