Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)
Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)

Laboratoriesjef bekrefter «mistenkelige» dopingprøver

Sjefen for antidopinglaboratoriet i Lausanne bekrefter fire «mistenkelige» dopingprøver i Sveits rundt i 2001, men han kan ikke si om noen av dem stammet fra Lance Armstrong.

Martial Saugy slår også fast at han møtte Armstrong og sportsdirektør Johan Bruyneel til diskusjoner omkring datidens testmetoder for å avsløre EPO-misbruk.

– Det ble avlagt fire mistenkelige dopingprøver i Sveits rundt i 2001, men jeg vet ikke om noen av dem tilhørte Armstrong. De ble tatt i forbindelse med fire forskjellige etapper, så jeg vet ikke om de stammet fra samme rytter eller fire forskjellige, sier Saugy i et intervju med avisen Neue Züricher Zeitung.

Tyler Hamilton, en tidligere lagkamerat av Lance Armstrong, hevdet i CBS-programmet «60 minutes» forrige uke at en positiv Armstrong-prøve var blitt skjult i forbindelse med Sveits rundt i 2001.

– Disse testene ble ikke dekket over, og de var heller ikke å betegne som positive. De var mistenkelige, og man ville ikke hatt en sjanse i rettssystemet på det grunnlaget, slår Saugy fast.

2001 var året da den første EPO-testen ble tatt i bruk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2