Laboratoriesjef bekrefter «mistenkelige» dopingprøver

Sjefen for antidopinglaboratoriet i Lausanne bekrefter fire «mistenkelige» dopingprøver i Sveits rundt i 2001, men han kan ikke si om noen av dem stammet fra Lance Armstrong.

Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)
Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/AFP)

Martial Saugy slår også fast at han møtte Armstrong og sportsdirektør Johan Bruyneel til diskusjoner omkring datidens testmetoder for å avsløre EPO-misbruk.

– Det ble avlagt fire mistenkelige dopingprøver i Sveits rundt i 2001, men jeg vet ikke om noen av dem tilhørte Armstrong. De ble tatt i forbindelse med fire forskjellige etapper, så jeg vet ikke om de stammet fra samme rytter eller fire forskjellige, sier Saugy i et intervju med avisen Neue Züricher Zeitung.

Tyler Hamilton, en tidligere lagkamerat av Lance Armstrong, hevdet i CBS-programmet «60 minutes» forrige uke at en positiv Armstrong-prøve var blitt skjult i forbindelse med Sveits rundt i 2001.

– Disse testene ble ikke dekket over, og de var heller ikke å betegne som positive. De var mistenkelige, og man ville ikke hatt en sjanse i rettssystemet på det grunnlaget, slår Saugy fast.

2001 var året da den første EPO-testen ble tatt i bruk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2