ingridespelid (Foto: Sandra Marie Kristiansen)
ingridespelid (Foto: Sandra Marie Kristiansen)

Ingrid Espelid Hovig (87): – Alderen tynger meg ikke

Ingrid Espelid Hovig nyter pensjonisttilværelsen, men har sjelden tid til å sitte i ro.

Da kokkene i «The Flying Culinary Circus» ba opp til storfest på Holbergs Plass i Oslo i går var det hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig som var æresgjest.

De fire norske kokkene Trond Svendgård, Mathias Spieler Bugge, Hans Kristian Larsen og Tor Jørgen Kramperud Arnesen har reist verden rundt for å servere kresne kjendisganer.

Enestående idé

Ingrid Espelid Hovig møtte kokkekvartetten for første gang i Singapore, og har siden truffet guttene i både Leon, Stavanger og Oslo.

Hun var selvskreven gjest da «The Flying Culinary Circus» arrangerte show og fest i hovedstaden, og lovlordene fra 87-åringen lot ikke vente på seg.

– Guttene har en idé som er enestående, og jeg er veldig spent på kvelden i kveld. Det er et kjempearrangement. Jeg håper inderlig at det blir så vellykket som de håper på selv, sier den tidligere programlederen.

Hovig var en av de aller første TV-ansiktene i Norge, og ledet i mange år matprogrammet «Fjernsynskjøkkenet» for NRK. Siden har hun skrevet og bidratt til over femti kokebøker,

– Jeg har det bare bra om dagen, og jeg er i fin form. Jeg skriver veldig mye, og er generelt opptatt, sier hun.

Ikke tid til sommerferie

Den spreke 87-åringen ligger definitivt ikke på latsiden, og har sjelden tid til å sitte i ro. Dessuten er alder noe hun ikke vier en tanke.

– Det tenker jeg ikke på. Alderen tynger meg ikke. Og hvis det å nyte pensjonisttilværelsen betyr å sitte i ro, så gjør jeg ikke det. Jeg sitter kun i ro for å jobbe, og for tiden skriver jeg kokebok, og oversetter andre kokebøker.

Nå som sommeren er i anmarsj, har Ingrid ingen planer om å ta sommerferie. I hvert fall ikke i lange strekninger.

– Det blir ikke i lange strekninger, men ferie får jeg alltids. Jeg skal på noen småturer i Norge,