Contador (Foto: LUCA BETTINI/Afp)
Contador (Foto: LUCA BETTINI/Afp)

Prudhomme forventer Contador-avgjørelse før Touren

Rittdirektør Christian Prudhomme vil ha en avklaring før Tour de France starter 2. juli.

Torsdag ble det klart at dopinghøringen til Alberto Contador i idrettens voldgiftsrett blir utsatt. Det betyr at Contador kan få sykle Tour de France i juli.

Les: Contador-høring utsatt

Løpsdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme, uttrykker overraskelse over at saken trekker ut.

- Vi vil gjerne tro på at en beslutning blir fattet før Touren starter. Vi er overrasket, fordi CAS gjentatte ganger har annonsert at beslutningen vil bli tatt før starten. Høringen skulle etter planen gjennomføres fra 6. juni til 8. juni. Vi kan ikke annet enn å gjenta det vi har sagt siden i fjor høst: Vi forventer en avgjørelse før Touren, sier Prudhomme til nyhetsbyrået AFP.

Alberto Contador ble i september 2010 avslørt for bruk av clenbuterol, et stoff som ble funnet i en urinprøve som ble tatt under fjorårets utgave av sykkelrittet Tour de France. Contador hevdet han har fått i seg stoffet gjennom spansk biffkjøtt som ble importert i forbindelse med en hviledag under sykkelrittet.

Les: Dette er clenbuterol

Contador ble frikjent av det spanske sykkelforbundet (RFEC) i februar i år. Da valgte den internasjonale sykkelunionen (UCI) å anke avgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS)