SAMMENLIGNES: Ramon Calderon sammenligner  Jose Mourinho med Adolf Hitler. (Foto: Scanpix/TV 2 Sporten/Montasje/)
SAMMENLIGNES: Ramon Calderon sammenligner Jose Mourinho med Adolf Hitler. (Foto: Scanpix/TV 2 Sporten/Montasje/)

Sammenligner José Mourinho med Adolf Hitler

Tidligere Real Madrid-president Ramon Calderon går til frontalangrep på «The Special One».

- Du kan ha millioner av mennesker som hyller deg. Men Adolf Hitler ble også hyllet av flere millioner mennesker før sitt fall

Ramon Calderon var president i Real Madrid fra 2006 til 2009 og følger situasjonen i den spanske storklubben nøye.

LES OGSÅ: Kritiserte Mourinho – fikk sparken

José Mourinho har sikret seg all makt over sportslige beslutninger etter at Jorge Valdano nylig ble sparket som sportsdirektør i klubben.

– Som Hitler
Calderon legger ikke skjul på hva han mener om maktkampen på Bernabeu.

I et oppsiktsvekkende verbalt angrep sammenligner han José Mourinho med Adolf Hitler – mannen som startet 2. verdenskrig og var ansvarlig for drapene på flere millioner mennesker.

- Du kan ha millioner av mennesker som hyller deg. Men Adolf Hitler ble også hyllet av flere millioner mennesker før sitt fall, sier Calderon til radiostasjonen ONA FM – og sikter til at Mourinho fremdeles er en favoritt blant Real Madrid-supporterne.

Calderon kan ikke forstå at Florentino Perez gikk med på å sparke Jorge Valdano, og er svært kritisk til den nåværende presidenten.

Ramon Calderon (Foto: Paul White/AP)
Ramon Calderon (Foto: Paul White/AP)

– Et patetisk bilde
- Jeg synes virkelig synd på Real Madrid og Florentino. Da det ble kjent at Valdano måtte forlate Real Madrid, fikk jeg følelsen av å se en ung student som møtte opp til eksamen uten å ha lest eller satt seg inn i stoffet på forhånd, sier han.

- Jeg synes hele seansen bare viser et patetisk bilde. Det var som å se et lik på jakt etter en kiste, fortsetter Calderon.

Calderon ble erstattet av sin tidligere visepresident Vicente Boluda i januar 2009, før Perez overtok presidentjobben seks måneder senere. Calderon jobber i dag som advokat i den spanske hovedstaden Madrid.