Anders Jacobsen (Foto: HRVOJE POLAN/AFP)
Anders Jacobsen (Foto: HRVOJE POLAN/AFP)

Anders Jacobsen vurderer å legge opp

Mangler motivasjon til å fortsette.

Anders Jacobsen slo igjennom med et brak i 2006/07-sesongen da han vant hoppuka. Nå vurderer derimot 26-åringen å legge opp.

– Det er alltid overraskende når noen ønsker å sluttet med det som er verdens artigste idrett, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

LES OGSÅ: Stöckl utsetter laguttaket
LES OGSÅ: Stöckl vil bli kvitt sutringen på hopplandslaget

Anders Jacobsen har hatt en stor suksess som hopper. Blant annet har han vunnet hoppuka og flere verdenscuprenn. Under ski-VM i Holmenkollen tok han to sølvmedaljer i lagkonkurransen. Til vinteren er det skiflygings-VM i Vikersund. En bakke som nærmest er som hjemmebane å regne for hopperen fra Ringkollen.

Det skal være snakk om at det er mangel motivasjon som er problemet. Derfor har ikke Jacobsen deltatt på de første samlingene i vår.

– Det er hevet over en hver tvil at vi trenger utøvere med toppmotivasjon for å klare å levere de resultatene vi har som målsetting å gjøre, sier hoppsjefen.

De norske hopperne er midt i en tre dagers treningsøkt med den nye landslagssjefen Alexander Stöckl i Midtstubakken. I juni skal østerrikeren ta ut sitt første landslag. Det kan altså bli uten Jacobsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2