Jeep
Jeep

Jeep: Forsvinner likevel ikke fra Norge

Framtiden har vært uviss for Jeep. Men nå er ny importør på plass.

I fjor vår kom nyheten om at Chrysler Group International sa opp samtlige europeiske importører - med virkning fra 31. mai i år.

Dermed måtte også Chrysler Norge si opp sine forhandlerkontrakter. Og det har lenge vært uklart hva som nå ville skje.

Dodge og Chrysler har solgt minimalt med biler i Norge de siste årene. For Jeep har situasjonen vært litt bedre - men merket har langt ifra dominert på salgsstatistikkene.

Fiat tok styringen

Nå er det imidlertid klart at Jeep vil fortsette i Norge. RSA (Rutebileiernes Standardiserings-Asksjeselskap) vil fra 1. juni overta som distributør i Norge. På ettermarkedet vil RSA også ha ansvaret for Dodge og Chrysler i tillegg. De første bilene er ventet inn i september.

Bakgrunnen er at Fiat i 2009 overtok styringen av Chrysler-konsernet - fra før er RSA importør av Suzuki, Isuzu, Fiat, Alfa Romeo og Setra luksusbusser.

LES OGSÅ: Chrysler sier opp importøren

Overtar ettermarkedet

- Vi ser mulighetene i Jeep, de har spennende produktnyheter som kommer de neste årene. Jeep skal helt klart bli et vinnermerke i Norge, mener administrerende direktør ved RSA, Frank Dunvold.

RSA vil også overta ettermarkedet. Det 6 000 kvadratmeter store delelageret vil nå håndtere deler til Jeep, Chrysler og Dodge. Mennesker med erfaring og kompetanse rundt produktene vil ha ansvaret for den daglige oppfølgingen av forhandlerne, også i forhold til teknisk support.

LES OGSÅ: Jeep Grand Cherokee kan være mye bruktbil for pengene

Dodge og Chrysler også

- RSA har med dette gjort de grep som er nødvendig slik at alle Jeep-, Dodge- og Chrysler-eiere vil få den oppfølgingen de trenger også etter kjøp, heter det i en pressemelding.

RSA ønsker å beholde dagens Jeep-forhandlere. De har kunnskap og entusiasme rundt varemerket Jeep, og vil være en viktig brikke for oppbyggingen av Jeep de neste årene. I distriktene der hvor Jeep ikke er representert vil RSA være interessert i nye forhandlere.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Nybil: Jeep Commander