konovalovas
konovalovas

Lagkamerat om Tondos dødsfall: – En ulykke man bare ser på film

Movistar-rytter Ignatas Konovalovas forteller hvordan han opplevde nyheten om lagkameratens dødsfall.

Mandag morgen kom den tragiske beskjeden om at den spanske syklisten Xavier Tondo døde etter at en garasjedør falt over ham. Tondo syklet for Movistar, men var lagkamerat med Thor Hushovd og Gabriel Rasch i Cervelo så sent som i fjor.

Movistar-laget ble naturlig nok sjokkert over nyhetene.

– Vi fikk høre det på hviledagen, rett etter at vi hadde spist frokost. Det er vanskelig å forklare, men ingen klarte å si noe. Alle var bare helt stille i flere minutter, sier Movistar-rytter Ignatas Konovalovas til TV 2 Sporten.

Les også: Tidligere Hushovd-lagkamerat døde da garasjedøren falt over ham

Nyheten om Tondo kom bare to uker etter at Leopard Treks Wouter Weylandt døde etter å ha gått i bakken på den tredje etappen av Giro d'Italia.

– Vi kan skjønne at det skjer et krasj når vi er ute og sykler. Men det som skjedde med Tondo er en type ulykke som man bare ser på film. Man lurer bare på hvordan det kunne skje, sier Konovalovas.

Etter at Weylandt døde, valgte hans lagkamerater å trekke seg fra rittet. Movistar vurderte å gjøre det samme, men bestemte seg til slutt for at de ønsket å fortsette.

– Laget diskuterte om vi skulle fortsette eller dra hjem. Men alle som kjente Tondo visste at han hadde ønsket at vi skulle fortsette. I tillegg ba familien oss om å fortsette, og da bestemte vi oss for å gjøre det.

Se intervjuet med Konovalovas i videovinduet øverst