Supporterbråk. (Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX)
Supporterbråk. (Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX)

Nannskog om supporterbråket: – Blir forbannet

TV 2 Sportens fotballekspert har fått nok av supporterproblemene i hjemlandet.

Dommeren måtte avlyse kampen mellom Malmö og Helsingborg etter at Allsvenskan fikk oppleve enda en supporterskandale tirsdag kveld.

En drøy halvtime ut i oppgjøret ble det kastet en kinaputt ut på banen. Den smalt rett ved siden av Helsingborg-keeper Pär Hansson, som øyeblikkelig gikk i bakken. 24-åringen ble ikke truffet, men slet tydelig med høreselen etter det voldsomme smellet.

Les også: Ny supporterskandale i Sverige

Mens Hansson fortsatt satt på kne, kom en Malmö-supporter inn på banen og slo til keeperen. Nå har TV 2s svenske fotballekspert, Daniel Nannskog, fått nok av alle problemen i den hjemlige ligaen.

– Man blir helt oppgitt. Man blir forbannet og helt tom. Jeg har knapt ord, sier Nannskog.

Vil straffe enkeltpersoner hardere
Det er på ingen måte første gang at svensk fotball har trøbbel på tribunene. Nå etterlyser Nannskog strengere straffer for de skyldige.

– Jeg tror at folk i Sverige har fått nok, nå. Det er mange som sier man må straffe klubbene hardere, men jeg tror ikke at det hjelper.

– Jeg synes at man må straffe individene mye hardere. Når man ødelegge så mye for andre, så fortjener man streng straff. Dette må ta slutt, mener Nannskog.

Den tidligere Stabæk-spilleren forteller at tribunekulturen i Norge er totalt annerledes.

– Det er stor forskjell på Norge og Sverige. I Norge så er vi heldige som slipper å se slik, men i Sverige skjer det riktig så ofte.

– Håpløst at én skal ødelegge for resten
Rosenborgs Jon Inge Høiland spilte flere sesonger i Allsvenskan, og hadde blant annet et lengre opphold i Malmö.

– Det ble stoppet noen kamper mens jeg var der, men aldri hjemme i Malmö.

– Det er mange «casuals» i Sverige, men de pleier å holde seg unna kampene. Det er håpløst at én enkelt skal ødelegge for alle de andre.

Forsvarsspilleren har følgende forklaring på hvorfor Norge har klart å unngå lignende problemer:

– I Norge har de vært flinke til å ta slik ting før det utvikler seg, mens i Sverige så har de ikke klarte å gjøre den samme jobben.

Jon Inge Høiland (Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX)
Jon Inge Høiland (Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX)