Denne semitraileren ble knipset mens den kjørte mot kjøreretningen i flere kilometer   nå har det altså skjedd igjen. (Foto: Endre Pedersen/privat/rb.no/ANB)
Denne semitraileren ble knipset mens den kjørte mot kjøreretningen i flere kilometer nå har det altså skjedd igjen. (Foto: Endre Pedersen/privat/rb.no/ANB)

Kjørte over en kilometer mot kjøreretningen - på motorveien

Politiet fortvilet over "spøkelsesbilistene".

En lastebilsjåfør fra Møre mistet førerkortet etter over en kilometers kjøring i feil kjøreretning på motorveien fra Gardermoen. Det skriver Romerikes Blad.

Det var ved 02-tida natt til tirsdag politipatruljen, på vei fra Gardermoen mot Jessheim på riksvei 35, oppdaget at en lastebil kjørte i samme retning som politibilen – men på andre siden av autovernet.

– Patruljen satte på blålysene og sjåføren av lastebilen, en 33 år gammel mann fra Vestlandet, oppdaget heldigvis at den ble bedt om å stanse, og stanset et stykke før rasteplassen på strekningen, sier vaktleder Kåre Sefland ved Gardermoen politistasjon.

LES MER: Spøkelsesbilister skremmer

Førerkortet tatt

De såkalte «Spøkelsesbilistene» er ikke ukjent fenomen. I løpet av drøye tre år har politiet registrert 88 meldinger om spøkelsesbilister på Romerike.

De reelle tallene er trolig langt høyere, og fortsatt famler myndighetene i blinde etter en løsning på problemet.

– Det er et generelt problem med spøkelsessjåfører, men det gjelder særlig på riksvei 35. Vi har ingen god forklaring på hvorfor det er slik, har avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen Akershus tidligere uttalt til RB.

Politiet har beslaglagt førerkortet til 33 år gamle sjåføren, og har opprettet en etterforskingssak. Til politiet har sjåføren forklart at han ikke skulle inn på Gardermo-området i det hele tatt.

– Det er litt uklart hva som har skjedd. Han har antakelig snudd like før terminalen. Heldigvis fikk vi stanset den, sier vaktleder Sefland.

OVERSIKT: Her dukker spøkelsesbilistene opp

– Uansett en farlig ferd

Klokka 02 midt på natta er til alt hell det tidspunktet av døgnet det er minst trafikk på motorveien fra E6 og inn mot terminalen på Gardermoen.

– Men det er alltid en viss trafikkmengde på vei til og fra hovedflyplassen. Dette var uansett en farlig ferd, som vi ser alvorlig på, sier vaktleder Sefland.

– Dette er jo ikke akkurat første gang, heller...

– Nei, det skjer dessverre fra tid til annen, sier vaktlederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

SE OGSÅ: Her lurer hun døden - mot kjøreretningen