Forfra
Forfra

Aston Martin DB4 Convertible: Funnet på låve - solgt for 2,8 millioner

Det forlatte låve-vraket er solgt. Les den utrolige historien her

Vi i Broom fortalte i forrige uke om den unike luksusbilen som ble funnet bortgjemt på en låve. Bilen, en eksklusiv Aston Martin DB4 Convertible kun produsert i 70 eksemplarer i løpet av 1962 og 1963, skulle bli solgt hos auksjonshuset Bonhams i England

Prisantydningen var et sted mellom 800.000 og 1,4 millioner kroner. Det var altså det auksjonsfirmaet forventet. Og så feil kan man ta.

Budkrig

Faksimile fra Broom.no i forrige uke
Faksimile fra Broom.no i forrige uke

Les hele saken her:

For bilen er nå solgt. Det som må ha vært en heftig auksjonsrunde ble avsluttet med at en heldig – og helt sikkert rik – budgiver stakk av med den nest mest eksklusive Aston Martin (bare Zagato er produsert i færre ekseplarer) til den nette sum av 309.000 engelske pund. Omregnet i norsk valuta blir dette heftige 2,8 millioner kroner.

For den prisen får man 12 splitter nye Volkswagen Golf...

Sjekk låven!

Når man ser bildene av bilen skjønner man at den eieren ikke bare «blør» 2,8 millioner kroner. For det er litt av en restaureringsjobb vedkommende har foran seg, og det skal ikke så mye til for at prisen på sluttproduktet kommer til å passere 3 millioner kroner.

Hva kostet så en Aston Martin DB4 Convertible da den rullet ut av fabrikken i 1962? Jo, 40.000 kroner. Selvsagt mye penger den gang, men eieren som kjøpte denne (kun to eiere ifølge bilens historie) ny hadde nok ikke i sin villeste fantasi drømt om at den kom til å bli så mye verd.

Del med Facebook-vennene dine

Kanskje det er på tide å sjekke den gamle forfallede låven en gang til? Bare sånn for sikkerhets skyld.

Sjekk bil og motorsakene på siste.no her:


Inter-Am
Inter-Am

Les også: Dette er en av verdens mest verdifulle biler: