Jeg synes likevel det er rart at de brukte 2,2 timer på å bore ut fire skruer, mener Tove Pedersen, som betaler datterens regning på 2.961 kroner for bytte av to hjul. (Foto: Robin Mortensen, fd.no/ANB)
Jeg synes likevel det er rart at de brukte 2,2 timer på å bore ut fire skruer, mener Tove Pedersen, som betaler datterens regning på 2.961 kroner for bytte av to hjul. (Foto: Robin Mortensen, fd.no/ANB)

Byttet til sommerdekk kostet 3.000 kroner

Pass godt på hjulboltene - ellers kan det bli dyrt.

Vårens dekkbytte ble en dyr affære for hammerfestkvinnen Tove Pedersen, som først trodde 2.961 kroner for bytte av to dekk på datterens bil bare var en spøk. Det skriver Finnmark Dagblad.

- Dette ble ikke et vanlig dekkskifte, men en reparasjon. Vi tar selvsagt ikke 3.000 kroner for å skifte to dekk, påpeker daglig leder Tor Inge Karlstad hos Bil & Bo i Rypefjord utenfor Hammerfest.

Bilens fire hjul var alle tyverisikret med en låsbar hjulbolt. For å få de løs behøver man en spesialnøkkel, men denne har bileieren rotet bort.

Brukket av

Først gikk et bilpleiefirma i Hammerfest igang med sesongens bytte av vinter- til sommerdekk på bilen, men måtte gi opp etter to hjul, og datteren ringte Bil & Bo for å få hjelp til de to siste hjulene på bilen.

- Hun ringte Bil & Bo, som sa de har knep for slikt, og at dette ikke var noe problem, hevder Tove Pedersen, som har lovet datteren å ta regningen.

Ifølge bilverkstedet var imidlertid to av boltene på hjulene, som bilpleiefirmaet hadde skiftet, brukket tvers av, og måtte bores ut. Bore måtte verkstedet også gjøre på de to neste hjulene, som de skiftet, forklares det.

Bore ut skruer

- Vanligvis koster det ikke mer enn ca. 400 kroner å legge om fra fire vinterdekk til sommerdekk hos oss, sier daglig leder Tor Inge Karlstad, men presiserer at her er det tidsbruken for å bore ut de vanskelige hjulboltene som har kostet penger.

- Jeg synes likevel det er rart at de brukte 2,2 timer på å bore ut fire skruer. Andre i samme bransje, som jeg har snakket med, har også gitt uttrykk for at dette hørtes mye ut, hevder likevel Tove Pedersen.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmarkdagblad.no - her:

LES OGSÅ: Så ofte bør du bytte dekkene