djoko (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)
djoko (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)

Djokovic suveren i French Opens første runde

Novak Djokovic viste sine alvorlige hensikter i Roland-Garros ved å knuse Thiemo de Bakker i strake sett.

Serberen fylte 24 år søndag, men droppet fødselsdagskaken og holdt seg til den glutenfrie dietten som har hjulpet ham til å feie all motstand av banen så langt i år.

Mandagens seier var hans 38. på like mange kamper i 2011. Inkludert Davis Cup-finalen i fjor er seiersrekken hans oppe i 40.

Djokovic har vunnet alle sine sju turneringer så langt i år, og han sikter seg inn mot finalen i Paris også. Nederlenderen de Bakker var ingen målestokk og ble sendt hjem med 6-2, 6-1, 6-3.

– Dette er min favoritt blant Grand Slam-turneringene, selv om jeg ikke har vunnet den ennå. Jeg har spilt veldig bra på grus den siste tiden og vunnet tre turneringer. Jeg bygger på selvtilliten det gir, sa Djokovic.

Ikke siden 1992 har samme mann vunnet Australian Open og Roland-Garros, årets to første Grand Slam-turneringer. Den gang var det Jim Courier.

Tittelforsvarer enkelt videre
Fjorårsvinner på kvinnesiden Francesca Schiavone innledet årets andre Grand Slam i solvarme Paris med å feie amerikanske Melanie Oudin av grusen. Settsifrene ble 6-2, 6-0.

Schiavone er femteseedet i kvinnenes turnering på Roland Garros og var den første av de store favorittene som entret banen i 1. runde.

30-åringen trengte kun en drøy time på å sende ut Oudin, som er nummer 88 på WTA-rankingen. Etter å ha fått sin egen serve brutt i det første gamet av kampen fant Schiavone raskt tilbake til fjorårets mestertakter. Derfra og ut var hun nådeløs mot motstanderen.

Verdensener Caroline Wozniacki spiller sin første kamp mot japanske den japanske Kimiko Date Krumm senere mandag. 20-årige Wozniacki - som til tross for å ha ligget øverst på WTA-rankingen i totalt 32 uker, fortsatt ikke har vunnet en Grand Slam-turnering - møter dermed en motstander som er dobbelt så gammel som henne i 1. runde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2