Marit Strømøy
Marit Strømøy

Marit Strømøy: - Den var perfekt til å trekke båten

Marit Strømøys første bil var en 70-tallsklassiker.

Sandefjord-jenta Marit Strømøy er flere ganger Nordisk- og Europamester i båtsport (klasse S-550) - og kjører fortere til vanns enn til lands. Ikke så rart med tanke på at konkurransebåten som hun nå bruker i Formel 1 har en toppfart på rundt 230 km/t og gjør 0-100 km/t på 2,5 sekunder.

Formel 1 er høyeste nivå for denne typen båtsport, og Marit er den eneste kvinnelige deltakeren. Nylig ble hun historisk, da hun som første kvinne sikret seg pole position. Det var i Portimao i Portugal. Under selve konkurransen var hun med helt i teten, men vinnersjansene ble spolert av et spektakulært krasj, der heldigvis ingen ble skadet.

Men Marit har vist at hun har tenkt å være med i toppen i årets sesong.

Les også - Jon-Evens Autobianchi Abarth

Trakk hengeren

Marit Strømøy II
Marit Strømøy II

I 1994 ble Marit den stolte eier av en rød Autobianchi A112. Den lille bilen fikk virkelig vise hva den duger til, ettersom den hadde hengerfeste og ble brukt til å frakte båten til Marit land og strand rundt.

- Det var en skikkelig godbil. Og den var stylet slik at den lignet på båten, forteller Marit.

Den lille bilen dro blant annet med seg båten helt fra Sandefjord til Jørpeland.

- Det året var jeg russ, og på veien passerte vi et russetreff i Kongeparken. Da var det mange som tutet og vinket, husker Marit.

Liker små biler

Den fartsglade jenta, som også har en sangkarriere, har fremdeles en forkjærlighet for små biler.

- Jeg har hatt mye forskjellig, men nå kjører jeg en Mini. En hvit cabriolet. Det synes jeg er en skikkelig tøff bil. Det viktigste er at de er morsomme å kjøre, forteller Marit.

Les også - Fiat 500 Abarth - en liten råtass

Del med dine Facebook-venner