Carlo Ancelotti. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Carlo Ancelotti. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Claus Lundekvam om sparkingen av Carlo Ancelotti: - En forferdelig avgjørelse

Claus Lundekvam er ikke mye imponert over Chelsea som sparket Carlo Ancelotti bare timer etter sesongslutt.

To sesonger var det Carlo Ancelotti fikk i Chelsea.

LES OGSÅ: Chelsea sparket Ancelotti

I sin første sesong hentet italieneren hjem klubbens første doubletriumf, og i en skadeplaget sesong to ble andreplass fasit i Premier League.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Men tittelen som klubbeier Roman Abramovitsj virkelig sikler etter er Mesterligaen.

Lundekvam skremt
Der var Chelsea langt unna også i år, og da renner russerens tålmodighet ut. Søndag fikk Ancelotti sin avskjedsattest signert på Stamford Bridge.

– Jeg synes det er en forferdelig avgjørelse. Jeg skjønner ikke hva de tenker i Chelsea. Hvorfor de ikke gir folk tid, sier TV 2 Sportens Premier League-ekspert Claus Lundekvam.

– Det er skremmende hva de krever. De vinner Premier League forrige sesong og blir nummer to nå. Abramovitsj vil vinne alt med en gang, fortsetter han.

– Må begynne på nytt
Ancelotti har fått mindre penger å rutte med enn sine forgjengere, men har likevel fått godt med midler til å bygge et lag i sitt bilde. Lundekvam er spent på hvem som blir neste mann som skal prøve å blidgjøre Abramovitsj.

– Jeg vet ikke hvem de kan hente som er en bedre mann. Jeg tror de nå må ta et steg tilbake og begynne på nytt igjen. En ny mann vil bygge et nytt lag, sier han.

Han tror ikke det er lett å styre Chelseas stjernegalleri, men mener Ancelotti gjorde en god jobb.

– De har sine utfordringer med å blidgjøre alle stjernene, men det har alle topplag. Jeg ser ikke en bedre mann til å gjøre det enn Ancelotti, som er godt likt i Europa, sier den tidligere Southampton-kapteinen.