Morten Gamst Pedersen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Morten Gamst Pedersen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Gamst forsvarer de streikende Tippeliga-spillerne

- Man tar aldri skia fra en skiløper, og man tar heller ikke forballskoene fra en fotballspiller, sier Morten Gamst Pedersen.

Blackburn-spilleren har fulgt med debatten rundt Tippeliga-streiken fra England og har nå skrevet et innlegg i bloggen sin, der han forsvarer spillernes krav om å få velge eget utstyr.

Venstrekanten skriver at han har fulgt debatten med «spenning og forundring».

- En spiller i dag får gjerne en kontrakt som er prestasjonsbasert. Det vil si at prestasjonene til en spiller har direkte betydning for lønn, spilletid og til syvende og sist karrieren til den enkelte spiller. Dette er en grei ordning som både klubber og spillere er enige om. Men skal det da være slik at spilleren ikke kan velge det redskapet han selv trenger for å gjøre den jobben han er satt til å gjøre? spør Gamst i bloggen.

Det er bare tull å fremstille det slik at uten sko innbakt i utstyrsavtalen så mister klubbene enorme inntekter.

Han peker på at leger sier det er en sammenheng mellom bruk av riktig skotøy og lavere risiko for skader for fotballspillere. 29-åringen sammenligner fritt skovalg med vintersport.

- Hadde Idretts-Norge godtatt at Petter Northug, Marit Bjørgen, Therese Johaug eller Aksel Lund Svindal hadde fått utlevert utstyr de ikke vil ha eller kan prestere sitt beste i?

- Tull om penger
Han mener også at klubbene ikke mister store inntekter om utstyrsavtaler faller bort.

- Det er bare tull å fremstille det slik at uten sko innbakt i utstyrsavtalen så mister klubbene enorme inntekter. (...) Det er bare tull å fremstille det slik at uten sko innbakt i utstyrsavtalen så mister klubbene enorme inntekter.

- Men man tar aldri skia fra en skiløper, og man tar heller ikke fotballskoene fra en fotballspiller, avslutter han.