Slik ser det ut når man sykler ned Monte Crostis. (Foto: ALESSANDRO GASPARI/FISO)
Slik ser det ut når man sykler ned Monte Crostis. (Foto: ALESSANDRO GASPARI/FISO)

Giro-arrangørene dropper fryktet fjell

Det blir ikke noe Monte Crostis på lørdagens etappe i Giro d'Italia.

Se 14. etappe av Giro d'Italia på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 14.00 lørdag

Etter mye diskusjon og press fra ryttere og lag, har Giro-ledelsen valgt å droppe Monte Crostis fra lørdagens etappe, melder Gazzetta dello Sport.

Utforkjøringen etter toppen av fjellet er svært vanskelig og utsatt for mye kritikk, selv om det er satt opp sikkerhetsnett, madrasser og annen sikring. Spesielt etter dødsfallet til Wouter Weylandt har rytterne og lagledelsene vært bekymret.

Juryen har derfor fredag kveld valgt å droppe å sende rytterne over fjellet. Mye av årsaken skal, ifølge Cyclingnews, være at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var skeptisk til at det ikke var følgebiler, men kun motorsykler, som fikk følge rytterne og yte service ned fra fjellet.

- For oss var sikkerheten ivaretatt før vedtaket ble gjort av juryformannen og også nå. Vi inviterer alle fans som har planlagt å se på rytterne over Crostis om å ta turen til Zoncolan for en flott dag med sykling, sier rittdirektør Angelo Zomegnan, som nok helst hadde sett at Crostis ikke ble droppet, til avisen.

Øverst kan du se video av hva rytterne slipper unna

- Utifra det som har skjedd i Giroen så langt, og kvaliteten på den utforkjøringen, er dette en klok avgjørelse. De må ta hensyn til rytternes sikkerhet, sier TV 2 s eksperkommentator Johan Kaggestad.

- Jeg er glad for å slippe, jeg er ikke så glad i fjell. Da skal jeg komme meg gjennom etappen i morgen også. Jeg har ikke tenkt så mye på den utforkjøringen, men den virket skummel og jeg hadde nok ikke tatt noen sjanser, sier BMCs Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Etappen blir likevel langt fra noen tur i parken. Rytterne skal over to tredjekategoristigninger og to andrekategoristigninger, før det avsluttes opp førstekategorifjellet Zoncolan. Stigningen er på 10,5 km med en gjennomsnittlig stigningsgrad på 11,5 prosent (22 prosent på det bratteste).

Vinn premier: Spill Giromanager her

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Giro d'Italia på tv2sporten.no: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema |