Vincenzo Nibali. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Vincenzo Nibali. (Foto: LUK BENIES/Afp)

Contador-konkurrent aner ikke hva han skal finne på

Italias sammenlagthåp i Giroen, Vincenzo Nibali, blir svar skyldig på spørsmål om hvordan han skal knekke Alberto Contador.

Etter nok en maktdemonstrasjon av Alberto Contador er spanjolen nå tre minutter og ni sekunder foran nestemann i sammendraget i Giro d'Italia. Opp til Grossglockner på den 13. etappen var det ingen av hans konkurrenter som klarte å følge ham.

Mannen som ligger nærmest Alberto Contador er Liquigas-rytter Vincenzo Nibali, det italienske hjemmehåpet som skal følge opp lagkamerat Ivan Bassos seier fra 2010. Etter dagens etappe begynner italiensk presse å bli utålmodige med sicilianeren.

- Det var ingenting jeg kunne gjøre med Contador. Jeg forsøkte å henge på, men han hadde et ekstra gir og det var umulig, sa Nibali etter målgang, ifølge Cyclingnews.

Eneste håpet til Nibali og de andre sammenlagtkandidatene er at Contador går på en stjernesmell på en av de to meget krevende fjelletappene som kommer lørdag og søndag.

- Vi må forsøke å finne på noe, men hva? Jeg gir ikke opp ennå, men vi kan bare håpe han sprekker. Han gjorde ikke det i dag og det ble en tøff etappe med all klatringen, kulden og regnet.

Her er full resultatliste (ekstern lenke)

Sammenlagt:
1. Alberto Contador (Saxo Bank)
2. Vincenzo Nibali (Liquigas), + 3,09
3. Michele Scarponi (Lampre), + 3,16
4. David Arroyo (Movistar), + 3,25
5. Roman Kreuziger (Astana), + 3, 29

Poengtrøyen: Alessandro Petacchi
Klatretrøyen: Alberto Contador
Ungdomstrøyen: Roman Kreuziger

Vinn premier: Spill Giromanager her

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Giro d'Italia på tv2sporten.no: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema |